Vertex-Dental B.V. en NextDent B.V. vestigen zich op bedrijventerrein Richelleweg


Vrijdag 11 juli 2014

Vertex-Dental B.V. en NextDent B.V. verhuizen van Zeist naar het bedrijventerrein Richelleweg in Soesterberg. Het bedrijf dat wereldwijd actief is en dat halffabricaten en machines voor tandtechniek maakt, vestigt er zijn kantoor, een grote productieruimte, Research & Development en een laboratorium. Sinds twee jaar richt het bedrijf zich op 3D printen voor de tandheelkunde en tandtechniek.  Het wordt de hoofdvestiging waar tandtechnici uit de hele wereld trainingen volgen. In opdracht van ontwikkelaar De Bunte Vastgoed uit Ede start na de zomer de bouw. Vertex-Dental B.V. en Nextdent B.V. denken medio 2015 hun intrek te kunnen nemen.

In het gemeentehuis van Soest ondertekenden Rik Jacobs namens Vertex-Dental B.V. en wethouder Yvonne Kemmerling, onder andere verantwoordelijk voor economische ontwikkeling en de projecten binnen Hart van de Heuvelrug, de koopovereenkomst. Wethouder Yvonne Kemmerling is verheugd: “Ik ben heel blij met de komst van deze prachtige bedrijven en dat de werkgelegenheid voor onze regio behouden blijft. Ik hoop, dat het de bedrijven waarmee we momenteel in gesprek zijn over mogelijke vestiging aan de Richelleweg, over de streep trekt.”

De nieuwe bedrijfsruimte, een fraai vormgegeven gebouw, komt op een hoekkavel van 4.000 m2 bij de entree van het bedrijventerrein. Na de Hollandse IJzerwarenhandel is dit het tweede bedrijf, dat zich op bedrijventerrein Richelleweg vestigt.

Bedrijventerrein Richelleweg
Het door Provincie Utrecht en de gemeente Soest ontwikkelde bedrijventerrein aan de Richelleweg in Soesterberg is een duurzaam en strategisch gelegen terrein dat voldoet aan de hoogwaardige eisen van deze tijd. Het is gelegen aan de A28 tussen Utrecht en Amersfoort. Het terrein ligt in een groene, bosrijke omgeving in het hart van het aantrekkelijke woon- en recreatiegebied de Utrechtse Heuvelrug. Het terrein is bedoeld voor ondernemingen die hun bedrijf op een duurzame wijze willen uitbouwen op een centraal gelegen locatie in Nederland. De ondernemingen kunnen profiteren van een groen, kleinschalig en (’s avonds) afsluitbaar bedrijventerrein met een ervaren parkmanagementorganisatie. Het terrein is ongeveer 14 ha groot, waarvan zo’n 10 ha wordt verkocht voor bedrijfskavels. Kavels zijn beschikbaar vanaf 1.500 m².

Hart van de Heuvelrug
Bedrijventerrein Richelleweg ligt op een voormalige tanktestbaan. Het terrein is onderdeel van het gebiedsontwikkelings-programma Hart van de Heuvelrug. Daarbinnen worden een bedrijventerrein, de ontwikkeling van nieuwe natuur, de aanleg van ecoducten en de bouw van woningen in samenhang ontwikkeld.

Meer informatie vindt u op www.bedrijventerreinrichelleweg.nl, www.vertex-dental.com, www.nextdent.com  en www.hartvandeheuvelrug.nl

Voor een sfeerimpressie.

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht