Nieuwe krachten voor de lokale economie


Donderdag 12 juni 2014

De bedrijvenkringen in de regio Amersfoort gaan aan de slag om de economie te versterken. Vorig jaar werd hun plan ‘Verbinden in de Amersfoortse Regio’ enthousiast ontvangen door de wethouders van Economische Zaken. Nu komt het op de uitvoering aan.

Ondernemers voorop
Zes bedrijvenkringen in deze regio lenen hun actieve leden uit aan het verbindingsteam. Zij gaan met elkaar werken aan het leggen van verbindingen tussen ondernemers uit deze regio. Ze gaan ook volop  samenwerken met de gemeenten, met onderzoekers en met het onderwijs.

Zes verbindingen
Het verbindingsteam organiseert dit jaar o.a. een prijsvraag, tv-panels en duurzaamheidsbijeenkomsten op de volgende verbindingen: Zorg-ICT, Zorg-Advies, Zorg-Bouw, ICT-Advies, ICT-Bouw en Advies-Bouw. Dat zijn zes verbindingen tussen vier hoeken waar de economie in deze regio sterk is. Hiermee geeft het team concrete invulling aan het clusteronderzoek van de Universiteit Utrecht.

Andere tijden
Ondernemers kunnen niet langer wachten tot de crisis voorbij gaat. Herstel van de economie vraagt nieuw ondernemerschap dat oplossingen bedenkt, innovaties losmaakt, verbindingen tot stand brengt en dat  bijdraagt aan maatschappelijke vraagstukken. Het bedrijfsleven in deze regio werkt samen binnen de Federatie Bedrijvenkringen regio Amersfoort en pakt deze handschoen op.

De leden
Het verbindingsteam bestaat uit de volgende actieve ondernemers:
Elske van de Fliert van Zero-E en Judith Bootsman van Bootsman Consultancy. Zij leggen de verbinding IT-Advies vanuit het Eemlands Vrouwen Netwerk.
Bert Boeijink van Bloemendal Bouw legt de verbinding Bouw-IT vanuit de Bedrijvenkring Leusden
Erwin Jansen van Puur-MKB legt de verbinding Zorg-Advies vanuit de Vereniging Amersfoortse Ondernemers.
Paul Martens van de SoesterZakenKring trekt de verbinding Advies-Bouw.
Hans Erdmann van de Vereniging Amersfoortse Bedrijven legt de verbinding Zorg-Bouw met ondersteuning van Ilja de Wolf Hegeman bouw en Pieter van Bekkum bouwonderneming van Bekkum.
René van Wijk van Quovadis legt de verbinding Zorg-IT vanuit de contactgroep Baarnse Bedrijven, samen met Robert van Wijk van FarMedvisie.
Hemmo Hemmes van Topstukken is coördinator van het team vanuit de Vereniging Amersfoortse Ondernemers.
Alwin Roest van VNO-NCW Eemland ondersteunt het team als secretaris.

V.l.n.r: Erwin Jansen, Elske van de Fliert, Hemmo Hemmes, Paul Martens, Alwin Roest, Judith Bootsman, Hans Erdmann, René van Wijk, Ilja de Wolf, Bert Boeijink, Pieter van Bekkum

Niet op de foto: Robert  van Wijk

Nieuwsoverzicht