Inspirerende dinerbijeenkomst 11 februari 2014


Woensdag 12 februari 2014

Dat de dinerbijeenkomst (aangeboden door de ING) voor leden en genodigden van de Soester Zakenkring en de ING, met als thema ‘Tussen twee vuren, huidige economie en groei online winkelen’ op dinsdagavond 11 februari velen nieuwsgierig maakte, bleek wel uit de opkomst van de ruim 80 deelnemers.

Na een smakelijk diner en bijbehorend drankje, heette Kees Wantenaar, voorzitter van de Soester Zakenkring, op humorvolle wijze de gasten welkom.

Henk Poot, directeur ING Heuvelrug, daagde de aanwezigen uit om vooral oplettend te blijven op ontwikkelingen die hen de komende jaren te wachten staan.

Dat mensen steeds vaker kopen via internet is bekend. Het marktaandeel van de webwinkels stijgt explosief. Mede hierdoor komt de omzet van detaillisten onder druk te staan.
Dat was ook de boodschap van Jan-Henk Bouman van Admium. Met een bijzondere presentatie gaf hij zijn visie op de nabije toekomst in ondernemersland. Jan-Henk benadrukte dat ondernemers alert moeten zijn op veranderingen die nu nog met een glimlach bekeken worden maar beslist waarheid zullen worden en van invloed zullen zijn op het al dan niet welslagen van hun bedrijf.
Jan-Henk deelde inzichten over de open-source economie, het zoeken naar je Great Unknown, de exponentiële groei van technologie, de onsterfelijkheid die Google en Dimitri Itskov proberen uit te vinden. De tachtig ondernemers in de zaal waren prettig ongerust geworden en beoordeelden de inspiratiesessie van Jan-Henk met een score van 8,4.

De slides van Jan-Henk kun je hieronder nog eens rustig terugkijken. Ben je benieuwd naar zijn sessie? Dit blog met video van Innovation Day 2013 geeft een goede indruk.

Tenslotte richtte Dirk Mulder, sectormanager Handel van de ING, zijn pijlen met name op de detaillist en waarom bepaalde zaken gesloten zijn maar ook dat er nieuwe succesvolle voorbeelden zijn waar te nemen. “Blijf waakzaam en sta open voor veranderingen” luidde zijn boodschap.

Na een dankwoord van Kees Wantenaar bleven velen nog lang napraten onder het genot van een aangeklede borrel.

Voor de gemaakte foto's, zie deze link.

Nieuwsoverzicht