U15: Doe mee met het Project 'Naar een persoonlijk mobiliteitsbudget'


Maandag 16 december 2013

De U15 start samen met Rijkswaterstaat met het project ‘Naar een persoonlijk mobiliteitsbudget’. Hierin helpen we bedrijven het mobiliteitsbudget op maat in te voeren in hun organisatie. We nodigen u van harte uit om hieraan deel te nemen. Hieronder leest u meer over dit project en hoe u zich kunt aanmelden.

Het persoonlijke mobiliteitsbudget is nog relatief onbekend onder werkgevers. Invoering is een grote stap: vaak is het een flinke aanpassing in de arbeidsvoorwaarden. We merken dat werkgevers op zoek zijn naar kennis, ervaringen van andere bedrijven en een advies op maat. De U15 biedt dit daarom aan als u meedoet aan het project over Mobiliteitsbudgetten.

Advies op Maat
In workshops krijgt u advies op maat over hoe u aan de slag kunt met een mobiliteitsbudget. We kijken daarin naar de specifieke omstandigheden die voor uw bedrijf gelden. De verwachte kosten en opbrengsten van een persoonlijk mobiliteitsbudget worden in beeld gebracht, evenals de samenhang met concrete doelen van uw bedrijf. Zo helpen we u als werkgever heel gericht bij het maken van een keuze in welke vorm van het mobiliteitsbudget het beste bij u past.

Leeromgeving
Naast een Advies op Maat bieden U15 en Rijkswaterstaat een leeromgeving die het ondernemers mogelijk maakt vast te oefenen met deze vorm. U kunt in het systeem bijvoorbeeld volgen hoe uw werknemers het reisbudget gebruiken, zonder dat daar al financiële gevolgen aan vast zitten.

In de leeromgeving verzamel je enorme hoeveelheden data over reisgedrag, bij verschillende bedrijven. Dankzij dit project kun je die effecten bekijken, binnen en buiten uw eigen bedrijf. Ook analyseert een expertgroep de data. Die groep geeft vervolgens advies hoe de budgetten nog beter kunnen worden afgestemd op de omstandigheden binnen een bedrijf.

Meedoen?
Geïnteresseerd? Dan kunt u meedoen? De investering die we van u vragen is slechts een investering in tijd. We hopen voor het eind van het jaar de eerste groep bij elkaar te hebben, die in januari 2014 gaat starten met het advies op maat. Op 30 januari zullen we een bijeenkomst houden met deelnemende en geinteresseerde bedrijven. Hier krijgt u te zijner tijd meer informatie over.

Mocht u meer willen weten, kunt u contact opnemen met mij, of met projectmanager Bart Dik via bart.dik@workaway.nl.

Hartelijke groet,
Reinout de Vries
Communicatieadviseur U15
06-25151057

 

Nieuwsoverzicht