U15 Nieuwsbrief december 2013


Donderdag 05 december 2013

Dit is de nieuwsbrief van de U15 van december 2013. In deze nieuwsbrief leest u over projecten en maatregelen voor slim werken slim reizen in midden-Nederland. De U15 biedt een waardevol netwerk, praktische kennisuitwisseling, inhoudelijke bijeenkomsten, een slimme vraagbaak, een sterke gesprekspartner naar de overheid en een omgeving om samen projecten te realiseren. 

Praktijk centraal in U15-Café over Mobiliteitsbudget

“Ga aan de slag met het mobiliteitsbudget.” Dat was de centrale boodschap tijdens het U15-Café bij Agis in Amersfoort. Werkgevers die ambitie hebben om werknemers meer flexibiliteit te geven bij het reizen, zouden mee moeten doen met het project van Rijkswaterstaat en de U15. Zo weet je welke vorm van een mobiliteitsbudget bij je past.”
Lees verder

 

7 vragen aan... Aad van der Zouwen (Eurailscout)
Aad van der Zouwen is directeur van Eurailscout Nederland, een meetbedrijf spoorinfrastructuur. Gevestigd te Amersfoort en sinds dit jaar lid van de U15. Zelf is hij veel bezig met slim werken, slim reizen. Hoe krijgt hij zijn medewerkers mee in de gedragsverandering? ‘Veel communiceren en zelf het goede voorbeeld geven.’
Lees verder

Interview Annelies Hermens: Oplossing tegen files?
Automobilisten staan weer vaker in de file, omdat ze terugvallen op oude gewoonten. Dat meldt Metro. Naar aanleiding van dit bericht interviewde BNR Nieuwsradio Annelies Hermens, voorzitter van de U15. Hoe lossen we files op?

Evenementen
U15-café

De U15 houdt elke zes weken een U15-café waar de leden elkaar treffen rond een of meer thema’s. Op 9 januari bent u van harte welkom bij Capgemini. Tijdens deze bijeenkomst zal Henk Broeders, CEO in het bestuurlijk trio van Beter Benutten Midden-Nederland, te gast zijn. Ook kijken we gezamenlijk vooruit naar het vervolg van Beter Benutten en wat de rol van de U15 daarin zal zijn. Uiteraard zullen we tot slot proosten op het nieuwe jaar.

Het U15-Café zal op 9 januari vanaf 16.00 uur plaatsvinden bij Capgemini, Reykjavikplein 1 te Utrecht. Vanaf 16.30 uur vindt het inhoudelijke programma plaats. Uiteraard sluiten we het café rond 17.30 uur af met een borrel, om het nieuwe U15-jaar goed te beginnen. Aanmelden kan vanaf nu, en dat kan door middel van een e-mail naar  devries@emmacommunicatie.nl. Schroom niet om andere geïnteresseerden, zoals een collega, of iemand van een ander bedrijf mee te nemen naar dit café. Tot op 9 januari!

Startbijeenkomst community fietsstimulering
21 januari 2014 16:00 tot 17:30
In januari start de community fietsstimulering. Na de succesvolle opstart van de Communities over mobiliteitsbudget, gedragsverandering en CO2 begint het nieuwe jaar goed met de community over fietsstimulering. Tijdens deze bijeenkomst wisselen we kennis en ervaringen uit met alle werkgevers die ervaringen hebben of die juist ervaringen willen opdoen op dit thema. Wilt u dus aan de slag met gedragsverandering binnen uw bedrijf kunt u deze bijeenkomst dus niet missen!

Meld u aan door middel van een e-mail bij Reinout de Vries via  devries@emmacommunicatie.nl.

 

Nieuwsoverzicht