Uitnodiging fietsinspiratiesessie


Woensdag 04 december 2013

&Morgen nodigt uit voor een inspirerende en praktische werksessie over fietsstimulering:

Datum: dinsdag 21 januari van 12.00 tot 14.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: hoofdkantoor Royal HaskoningDHV, Laan 1914 nummer 35 te Amersfoort.
Einddoel: een op je eigen bedrijf toegesneden business case, inclusief de effecten op CO2 uitstoot (omlaag!) gezondheid en kosten.

Fietscampagne rij2op5
De afgelopen jaren deed een aantal van jullie al mee aan de fietscampagne ‘rij2op5’ om het fietsen in het woon-werkverkeer te stimuleren. De bijbehorende e-bikeproef, in combinatie met een voordelige aanbieding van een regionale fietsenmaker, was daarin een groot succes. Werkgevers in Amersfoort, Baarn, Leusden en Soest kunnen komend voorjaar meedoen aan deze campagne. Dus belangrijk om intern nu al met de voorbereiding te beginnen. Deze fietsinspiratiesessie maakt dat wel heel makkelijk! Een aanrader voor iedereen die fietsen binnen de organisatie wil stimuleren.

Fietsen en de U15
In de U15 werken organisaties uit de regio Utrecht samen aan een betere bereikbaarheid van midden-Nederland en delen daarin graag hun kennis met andere bedrijven in Amersfoort en omgeving, en dus ook met u! Royal HaskoningDHV wil dit doen op het gebied van fietstimulering. Zij zijn zelf bezig een nieuw mobiliteitsbeleid te ontwikkelen, waarbij zij zich ook verdiepten in het vraagstuk hoe als werkgever fietsen nog meer te stimuleren. Daarom bieden zij jullie, vanuit de U15, deze gratis werksessie aan.

Fietsinspiratiesessie
In deze sessie staan fietsen èn fietsstimuleringsbeleid centraal. Tijdens de interactieve inspiratie workshop maken de deelnemers, op basis van de ‘Fietsinspiratietool’, een stappenplan voor fietsstimulering binnen de eigen organisatie. Tijdens een ontdekkingstocht van ongeveer twee uur brengen wij samen met jullie in kaart wat zo’n plan jullie organisatie oplevert, bijvoorbeeld aan kostenbesparing. Er is volop ruimte voor discussies en het uitwisselen van goede voorbeelden met elkaar!

Na deze workshop biedt de U15 ook de mogelijkheid tot een gericht vervolg om voor jullie organisatie een concreet fietsstimuleringsplan op tafel te kunnen krijgen.

Beloning voor (E-)fietsers 
Naast jullie eventuele fietsplan en de e-bikeproef binnen ‘rij2op5’, wil Rijkswaterstaat jullie de mogelijkheid bieden (e-)fietsende medewerkers extra te belonen. Doel van RWS is om een alternatief te bieden voor de auto, in verband met de wegwerkzaamheden in de regio. Tijdens de sessie krijgen jullie hierover meer informatie.

Meld jezelf, of een collega die met dit onderwerp bezig is, hier aan voor de fietsinspiratiesessie. Debbie Ammerlaan van Royal HaskoningDHV stuurt je dan in januari nadere bijzonderheden over de bijeenkomst.  

Met vriendelijke groet,
namens Job van den Berg en Debbie Ammerlaan van Royal HaskoningDHV,
Gabriëlle Dijkstra – van der Burg
Adviseur &Morgen

 

Nieuwsoverzicht