Smurfit Kappa MNL vestiging Mercurius Soest behaalt als 1e golfkartonproducent in de Benelux het MVO certificaat


Woensdag 30 oktober 2013

Burgemeester Ger Mik reikt op dinsdag 5 november a.s. om 15.15 uur het certificaat uit aan de Directie.

Waar staat MVO voor?
Voluit staat MVO voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, maar deze ondernemingsvorm staat doorgaans ook wel bekend als duurzaam ondernemen. Duurzaam ondernemen slaat in feite op het verantwoordelijkheidsgevoel van ondernemers, waarbij zij met hun organisaties verantwoordelijkheid nemen voor de eventuele effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens, milieu en maatschappij. Het gaat daarbij om effecten op zowel de korte- als de lange termijn en hangt samen met alle vlakken van de bedrijfsvoering. Het betreft o.a. veiligheidsbeleid, personeelsbeleid, de inzet van grondstoffen, energie, water en transport, de omgang met afvalstromen en met wet en regelgeving. Voor het halen van dit certificaat heeft  Smurfit Kappa MNL vestiging Mercurius Soest een uitgebreide audit gehad van DNV  (Det Norske Veritas) .

Wat zijn de belangrijkste voordelen?
Het actief voeren van een MVO-beleid heeft diverse voordelen. Het draagt bij aan een goede en efficiënte bedrijfsvoering en aan het creëren van een positief imago voor het bedrijf. Dit laatste is iets waar consumenten of potentiële opdrachtgevers  steeds vaker rekening mee gaan houden bij de keuze van een leverancier.  Als bewust duurzame organisatie zal dit helpen bij een relatief grote doelgroep. Ook het personeel zal een concreet MVO-beleid zeker kunnen waarderen.

Algemene en historische gegevens
De vestiging is gelegen op het bedrijfsterrein aan de Koningsweg 26 en Belvedèreweg 7a te Soest. De locatie Koningsweg 26 is sinds de jaren vijftig van de vorige eeuw in gebruik als golfkarton bedrijf.. Gedurende de afgelopen decennia heeft het bedrijventerrein diverse veranderingen ondergaan, zoals het uitbreiding van fabriekshallen en sloop van andere gebouwen. De laatste uitbreiding (2004) betrof de huidige expeditie hal waar ook de waterzuivering, sprinklerinstallatie en de compressorruimte is gevestigd.

Smurfit Kappa MNL Golfkarton maakt deel uit van de Smurfit Kappa Group, een internationaal verpakkingsconcern met vestigingen in Europa, Noord-, Midden- en Zuid Amerika. Zij zijn als verpakkingsspecialist toonaangevend op het gebied van verpakkingen op papierbasis. Smurfit Kappa MNL Golfkarton heeft drie vestigingen in Eerbeek, Loenen en Soest.  Met ca. 450 medewerkers zijn wij gericht op het ontwerpen, verkopen , produceren, bedrukken, opslaan en verzenden van golfkartonnen verpakkingen. Op de vesting in Soest werken zo'n 160 medewerkers.

Soest, 30 oktober 2013

Mocht u nog verder informatie wensen dan kunt u zich wenden tot onze KAM manager de heer
J.A. Paauw  (tel: 035-6095300 of email: jan.paauw@smurfitkappa.nl)

Bron: Persbericht Smurfit Kappa Group

 

Nieuwsoverzicht