Herontwikkeling Soesterberg-Noord in zicht


Donderdag 03 oktober 2013

Intentieovereenkomst verplaatsing derde bedrijf

Op woensdag 2 oktober 2013 ondertekenden Harry Witte, wethouder voor onder andere ruimtelijke ordening, en beide directeuren Frank en Arie-Jan de Ridder van het groenonderhoudsbedrijf J. de Ridder BV aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg een intentieovereenkomst over de verplaatsing van het familiebedrijf. Nadat de gemeente Soest al eerder de gronden en gebouwen kocht van  standbouwspecialist Hypsos en partytentenfabrikant Kibaek, is dit het derde bedrijf dat uit Soesterberg-Noord zal vertrekken.  Daarmee kan de gemeente Soest starten met de verdere ontwikkeling van het gebied.

Op de vrijgekomen grond zullen vanaf 2015 woningen worden gebouwd, aansluitend op de woningbouw die op de voormalige vliegbasis zal worden gerealiseerd. Wanneer het bedrijf verhuist en waar naartoe is nog niet bekend, behalve dat de nieuwe vestigingsplaats gezocht wordt binnen de gemeentegrenzen.

Masterplan Soesterberg
Nu zeker is dat de drie bedrijfsterreinen vrijkomen, is ook in de uitvoering van het Masterplan Soesterberg weer een stap voorwaarts gezet. Na aanleg van de verdiepte ligging van de N237 sluit het nieuwe woongebied in Soesterberg zonder verkeersbarrière aan op het hart van Soesterberg. Het vormt daarmee een onmisbare schakel tussen het dorp, de nieuwe pleisterplaats en de natuur op de vliegbasis en verder richting Soest.

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht