Gezocht: exploitant voor een Broeiplaza in Soest


Donderdag 04 juli 2013

Een Broeiplaza biedt economische kansen 

Een Broeiplaza is een gebouw in Soest waarin verschillende sociaaleconomische activiteiten samenkomen die elkaar positief beïnvloeden. Denk aan startende ondernemers, stagiaires, dagbesteding en maatschappelijke organisaties zoals ROC, businessclass Griftland/Baarnsch Lyceum, Soest Netwerkt, kunstenaar-/ontwerp-ateliers en de telefonische hulpdienst “Wij Luisteren”. Er is bovendien in Soest veel vraag naar zalen voor workshops, cursussen en vergaderingen. Een Broeiplaza wordt op die manier een inspirerend, creatief en innovatief ondernemerspunt. Het is de bedoeling dat een Broeiplaza op termijn zichzelf kan bedruipen uit de exploitatie van het gebouw.  De beste kansen liggen in een gemengd gebruik van het gebouw, waarbij een deel commercieel verhuurd wordt als vergaderaccommodatie.  Het idee is gepresenteerd in het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt en daar enthousiast ontvangen. 

Wie helpt een Broeiplaza in Soest te realiseren? 

Direct belanghebbenden zullen de draad moeten oppakken om een Broeiplaza in Soest te realiseren. We hebben nodig:

  • Ondernemers die een Broeiplaza willen exploiteren en leiding willen geven aan een projectgroep die de realisatie voorbereidt;
  • Toekomstige huurders die een bijdrage willen leveren in de projectgroep;
  • Een vastgoedeigenaar die een geschikt pand beschikbaar wil stellen.

Contact
Geïnteresseerde ondernemers, vastgoedeigenaren, exploitanten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Paul Martens van BMO Soest (Bedrijven Management Organisatie Soest) en Soester Zakenkring, 06-51316381 of Marjolein Hasenbos van Bureau Binnenste Buiten, 06-11528570.

 

Nieuwsoverzicht