Veiling Haringparty Soest-Baarn 2013: Nieuw record 22.500 euro


Donderdag 20 juni 2013

De veiling voor diverse goede doelen in Soest en Baarn heeft tijdens de Haringparty Soest-Baarn 2013 een recordopbrengst behaald van € 22.500,-. In 2012 stopte de teller bij € 21.150,-

Onder schitterende weersomstandigheden hebben circa 250 ondernemers en gasten uit Soest, Baarn en omstreken genoten van dit bijzonder sfeervolle evenement. Voor de twaalfde keer in successie!
Niet alleen werd gesmuld van de 750 stuks Hollandse Nieuwe (vangst 2013) die vakkundig werden schoongemaakt door Geesje, Chris en zijn vrouw van Vishandel ’t Hoekje, maar ook van het opnieuw uitstekende buffet dat Hilton Royal Parc Soestduinen aanbood en de dranken die beschikbaar gesteld werden door Heineken en Wijnhandel en Wijnimport Gommers.

Finale bod
Stokte de teller van de veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe vorig jaar nog bij € 21.150,-  dit jaar werd bij € 22.500,- het finale bod uitgebracht door Jan Blankenstijn van Grow Fun, leverancier van trendy kunststof potten voor bloemen en planten.
Met dit bedrag blijft de Haringparty Soest-Baarn behoren tot de top van Nederland!

Doelen
Dit geweldige bedrag komt ten goede aan meerdere goede doelen in Soest en Baarn t.w.: Radio Soest, Voedselbank Soest-Baarn, Hospice De Luwte, RepairCafé, Stichting Leergeld, Kinderboerderij Canton Baarn, Sportgala Soest, en de Sinterklaasintochten in Soest, Soesterberg en Baarn.

Veiling
Na het openingswoord van Armand Trippaers werden de aanwezigen onder de bekende inspirerende leiding van Antonio van den Hengel en haringveilingmeester wethouder  Yvonne Kemmerling vol enthousiasme aangespoord om zoveel mogelijk te bieden. En het resultaat mocht er zijn!

Eten en drinken
De ruim 750 haringen vonden gretig aftrek; de witte en rode wijn werden verstrekt door Wijnhandel en Wijnimport Gommers; het bier en korenwijn geschonken door Heineken Nederland; het geluid verzorgd door VCN Nederland en de bloemenpracht was van Scholten Bloemen en Planten.

Tussendoorprijzen
Diverse ondernemers hadden prijzen ter beschikking gesteld: de horeca uit Soest, Soesterberg en Baarn gaf dinerbobonnen, Adama Business Kleding Soesterberg 3 Olympic overhemden, de Sylvestercross Soest een bon voor een bedrijfdeelname aan de Rabo Sylvester Business Run, Bres advocaten bonnen voor juridisch advies en de Soester Courant 2 x een halve pagina.

Vooraf, in de pauze en na afloop van de veiling konden de gasten onder swingende muziek van Roos Faas en de welluidende klanken van het Soester Knollenkoor Apollo op informele wijze met elkaar van gedachten wisselen. Tot laat vermaakten allen zich en kon teruggekeken worden op  zeer geslaagde middag en avond!

Voor de fraaie door Jaap van den Broek gemaakte foto's: klik hier.

Voor het artikel in het AD-Amersfoortse Courant van 24 juni van Marjan Grimbergen: klik hier

Voor het artikel in de Soester Courant van 26 juni van Martin Huizenga: klik hier

Nieuwsoverzicht