EBU Nieuwsbrief maart 2013


Dinsdag 26 maart 2013

OVER EBU
De Economic Board Utrecht is aanjager van vernieuwing van de economie in de regio Utrecht. Een organisatie met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden. Allen met een breed gedragen visie op de regionale economie en de ambitie en slagkracht om die samen te realiseren.

Lees verder

Selectie uit de EBU NIeuwbrief maart 2013:

Nederland presenteert als eerste land ter wereld een gamesmonitor
Als eerste land ter wereld presenteert Nederland een internationale gamesmonitor. Dit vindt plaats tijdens de Games Development Conference (GDC) op 29 maart in samenspraak met het Nederlandse consulaat in San Francisco door de Taskforce Innovatie regio Utrecht (TFI). De gamesmonitor geeft een compleet en goed beeld van de Nederlandse gamesindustrie: jong, dynamisch, volop in ontwikkeling en met veel groeipotentie.
Lees verder

EBU te gast op Utrecht Science Park
Op uitnodiging van het Utrecht Science Park kwam de Economic Board Utrecht op 14 maart bijeen in de kas van de Botanische tuinen in Utrecht. Organisaties als UtrechtInc, Utrecht Sustainability Institute, Utrecht Life Sciences, Utrecht Science Park en het Utrecht Valorisation Center creëerden hiermee een mooie gelegenheid tot wederzijdse kennismaking. De boardleden ontmoetten startende ondernemers en lieten zich uitgebreid informeren.
Lees verder

Cleantech en circulaire economie
Op 25 april vindt de bijeenkomst ‘Cleantech en circulaire economie’ plaats in De Fabrique in Utrecht. Vindt u een nieuw verdienmodel voor uw product of dienst, waardoor u inspeelt op de trend van bezit naar gebruik? En kunnen hierdoor ook toekomstige generaties gebruik blijven maken van deze producten of diensten? Hoor waar experts kansen zien om te komen tot een circulaire economie, wat ondernemers die u voor zijn gegaan hebben geleerd, hoe de jeugd hier tegenaan kijkt en ga na afloop vol inspiratie en goed gehumeurd naar huis!
Lees verder

EBU-informatiebijeenkomst in Ondernemersplaza Amersfoort
Op donderdagavond 14 maart ontvingen boardlid Harold Warmelink (De Flint theater|congressen) en Ton van Mil (secretaris EBU) de bestuurders van ondernemersorganisaties en business netwerken uit de hele regio Utrecht. In het Ondernemersplaza in Amersfoort ging men met elkaar in gesprek over de achtergrond, de opzet en de doelen van de board in relatie tot de bestaande netwerken.
Lees verder

Bron: EBU

Nieuwsoverzicht