Startersnieuws maart 2013


Maandag 25 maart 2013

Geselecteerd uit het KvK Startersnieuws van maart 2013:

Is uw gemeente mkb-vriendelijk?
Vindt u dat uw gemeente mkb-vriendelijk te werk gaat? Bijvoorbeeld op het gebied van regeldruk, bereikbaarheid, diverse heffingen en aanbestedingsbeleid. Beloon uw gemeente dan met uw stem tijdens de verkiezing van de mkb-vriendelijkste gemeente van Nederland.
Meer informatie

Btw-verlaging bij verbouwing woning
Opnieuw gaat de btw op renovatie van huizen tijdelijk omlaag: van 21% naar 6%. Deze btw-verlaging geldt voor de arbeidskosten van het verbouwen en renoveren van bestaande woningen. Dat is goed nieuws als u bijvoorbeeld een bouw-, schilders-, afbouw- of onderhoudsbedrijf heeft. Het verlaagde tarief geldt daarnaast ook voor tuinonderhoud, dus ook met een hoveniersbedrijf kunt u hiervan profiteren. Het is een tijdelijke maatregel, die ingaat per 1 maart 2013 en loopt tot 1 maart  2014.
Meer informatie

Betalingstermijnen worden wettelijk vastgelegd
Vanaf 16 maart gelden er wettelijke betalingstermijnen tussen bedrijven en tussen bedrijven en de overheid. Bedrijven moeten elkaar voortaan binnen 30 dagen na ontvangst van de prestatie betalen. Alleen bij overeenkomst mag u een langere termijn van maximaal 60 dagen afspreken. De overheid moet voortaan haar facturen binnen 30 dagen betalen. Als betaling uitblijft, mag u een standaardvergoeding voor incassokosten vragen. Een aanmaning is daarvoor niet vereist.
Meer informatie

Bron: KvK

Nieuwsoverzicht