Startersnieuws februari 2013


Vrijdag 01 maart 2013

Geselecteerd uit het KvK Startersnieuws van februari 2013:

Microkrediet voor een goed plan
Een microkrediet, een lening van maximaal €50.000,- voor ondernemers, kan voldoende zijn voor de start of uitbreiding van een bedrijf. 40% van alle aanvragen voor “kleine leningen” wordt afgewezen, omdat ondernemers niet voldoende  voorbereid zijn. Om ondernemers te helpen bij hun financieringsvragen introduceert de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland een wekelijks spreekuur. Mensen met een vraag over microfinanciering of een afwijzing van de bank kunnen op afspraak terecht bij de vestiging in Amersfoort.

Geen geld? Franchise kan uitkomst bieden!
Wilt u zelfstandig ondernemer worden maar ziet u er tegenop om alles zelf uit te zoeken. Dan is een franchise misschien iets voor u. Tijdens de Franchise & Formule Beurs Onderneem ’t! op 19 en 20 april kunt u in contact komen met potentiële franchisenemers.
Meer informatie

Subsidie voor beveiligen van uw bedrijf
Wilt u de veiligheid van uw bedrijf verbeteren? Dan kunt u de gemaakte kosten ook nu (gedeeltelijk) terugkrijgen. De regeling Veiligheid Kleine bedrijven is namelijk met een jaar verlengd. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid start in 2013 met een nieuwe aanpak Veiligheid Kleine Bedrijven.
Meer informatie

Waar ligt de kracht en waar liggen de bedreigingen?
Met een sterkte-zwakte-analyse ziet u in 1 oogopslag waar uw kansen liggen en waar u extra aandacht aan moet besteden. Aan de hand van sterkten, zwakten, kansen en bedreigingen bepaalt u de toekomst van uw bedrijf. Een sterkte-zwakte analyse maakt deel uit van uw marketingplan. Probeer zo objectief mogelijk naar uw eigen bedrijf te kijken.
Meer informatie

Bron: KvK

Nieuwsoverzicht