Nieuwjaarsbijeenkomst meer dan geslaagd!


Zondag 13 januari 2013

Of het kwam door de de opmerking vanuit de zaal van Hans Gerretsen of door de verspreking van secretaris Paul Martens, toen hij bij zijn inleiding van de Nieuwjaarsbijeenkomst van 11 januari de voornaam van burgemeester Ger Mik verwarde met diens voorganger Arie, is niet bekend; de stemming de meer dan 250 leden en genodigden van de Soester Zakenkring zat er in ieder geval wel meteen in!

De jarige Joop Verhoef werd door Martens als kanjer naar voren gevraagd en middels een bloemetje in het zonnetje gezet en de andere ‘jarige’ kanjer Kees Boerkoel eveneens.

De bedrijfscontactfunctionaris van de gemeente Soest Nynke Minkema, die een 9,5 kreeg  van het ‘mistery client onderzoek’ van de Kamer van Koophandel, ontving terechte lofuitingen en een bos bloemen voor haar bijdrage aan ondernemend Soest en de hoogste score van alle ambtenaren.

Vervolgens blikte voorzitter Armand Trippaers terug op het afgelopen jaar én keek vooruit naar 2013. Hij benadrukte dat de Soester Zakenkring en de Bedrijven Management Organisatie Soest in 2012 veel hebben gerealiseerd voor de Soester ondernemers en dat dit ook in 2013 zo zal zijn. Ook prees Trippaers de constructieve samenwerking tussen het gemeentelijke apparaat en de Soester ondernemerskringen.
De toespraak van Armand Trippaers is te lezen op deze link.

Burgemeester Ger Mik benadrukte in zijn nieuwjaarstoespraak dat zowel de gemeente Soest als de ondernemers hun verantwoordelijkheid moeten nemen en de handen ineen moeten slaan en zo hun bijdrage moeten nemen om een uitweg te vinden in de huidige crisis. “Investeringen en activiteiten scoren effect en dragen bij om de lokale en regionale economie te laten herstellen.”
De toespraak van  burgemeester Ger Mik is te lezen op deze link.

Vervolgens was het goed toeven in Restaurant de Soester Duinen. De nieuwe eigenaren Robbert Goedhart en Thijs Duindam hadden in samenspraak met Paul Martens een meer dan gevarieerd programma samengesteld. Voor de inwendige mens was door de keukenbrigade een gevarieerd menu voorgeschoteld. Voor iedereen waren er smakelijke gerechten (variatie van bitterballen, parade van kleine heerlijkheden, tappa’s, visgerechten, pasta’s, hamburgers, koffiemelanges etc.) en diverse (ook warmteopwekkende) dranken.
De presentaties van Gommers Wijnhandel, Beauty K en Emira Sense of Style vielen zeer in de smaak; zowel letterlijk als figuurlijk!

De bereidwillige keukenbrigade en het bedienend personeel van de Soester Duinen zorgden er voor dat het tot laat aangenaam toeven was.

Voor de foto-impressie van Jaap van den Broek zie deze link.

Lees hier het artikel uit het Algemeen Dagblad/Amersfoortse Courant van 14 januari van de hand van Marjan van Grimbergen.

Lees hier de voorpagina en pagina 5 van de Soester Courant van 16 januari van de hand van Martine Tjie A Loi

 

Nieuwsoverzicht