Meldpunt regeldruk


Vrijdag 21 december 2012

Ondernemers hebben helaas nog steeds last van regelgeving of bureaucratie. Dat is vervelend omdat dit u behalve veel tijd ook geld kan kosten. Kamer van Koophandel (KvK) Gooi,- Eem-, en Flevoland kent ondernemers én overheden. Wij willen helpen om dergelijke ergernissen voor ondernemers te verminderen.

Dat doen we door praktijkvoorbeelden van regeldruk onder de aandacht te brengen bij de overheid. We roepen ondernemers daarom op om het aan ons te laten weten als zij zich storen aan regels of bureaucratie. Daarvoor kunt u sinds kort gebruikmaken van ons Regionaal Meldpunt Regeldruk. U maakt uw melding via www.kvk.nl/regionaalmeldpuntregeldruk.

Wij zorgen ervoor dat uw melding landelijk onder de aandacht komt, doordat wij alle meldingen anoniem naar Actal (Adviescollege toetsing regeldruk) doorsturen. Actal adviseert de landelijke overheid over het verminderen van regeldruk voor ondernemers en daarvoor baseert ze zich onder meer op de meldingen die via de Kamers van Koophandel binnen komen. Zo wordt duidelijk waaraan ondernemers zich in de praktijk het meest storen en kunnen hiervoor oplossingen worden gezocht.

Daarnaast zal KvK Gooi-, Eem-, en Flevoland waar dat mogelijk is, zelf ook proberen om de ondernemer verder te helpen. Wij kunnen bijvoorbeeld   als u daar prijs op stelt - contact opnemen met gemeenten.
Zo kunnen we u helpen om de juiste weg te vinden binnen de overheid. En wordt (landelijk) beter bekend waar ondernemers in de praktijk tegenaan lopen!

Om het Regionaal Meldpunt meer bekend te maken bij ondernemers is de samenwerking met de ondernemers- en winkeliersverenigingen uit onze regio van groot belang. Wellicht is het voor uw vereniging mogelijk om aandacht te besteden aan het Regionaal Meldpunt, bijvoorbeeld in uw nieuwsbrief of door het neerleggen van flyers bij een bijeenkomst?

Wilt u ons laten weten of uw vereniging hieraan zou willen meewerken? De KvK zal u dan de nodige informatie aanleveren. Dat kan door een antwoordmail te sturen aan regeldrukgef@kvk.nl, ten name van ondergetekende.

Bij voorbaat onze hartelijke dank voor uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Veronica van der Goot
Projectleider Meldpunt Regeldruk

Bron: KvK
 

Nieuwsoverzicht