Wonnink Zonwering "Zonvakker van het Jaar 2012"


Woensdag 21 november 2012

Na een landelijke nominatieronde, een bedrijfsbezoek en een vakjuryrapport, is Wonnink Zonwering uit Amersfoort, onder leiding van de Soesters Ries en Yvonne de Jong gekozen als “Zonvakker van het Jaar 2012”.

Ries: “Om deze titel te verkrijgen, moet je je als bedrijf onderscheiden op diverse fronten van het ondernemerschap. Een professionele showroom, een originele presentatie, prima service, aantoonbaar vakmanschap en een actief personeelsbeleid zijn enkele troeven die daarbij ingezet kunnen worden. Maar ook onderwerpen als duurzaamheid, financiële situatie en innovatie zijn zeker aandachtspunten.”

De verkiezing Zonvakker van het jaar werd in de jaren '90 gestart om professionaliteit in de branche te stimuleren en te belonen. Strengere regels van de overheid, een positieve invloed van de branchevereniging, groeiende aandacht voor samenwerking en bovenal innovatief ondernemerschap stuwen de branche in opwaartse richting. Sommigen volgen de trends, anderen zoeken naar verdere verbetering in kwaliteit, service en management.
'Slechtnieuwsberichten' over de huidige economische crisis zijn overal te vinden. Maar, een crisis biedt ook uitdagingen. De kracht van je bedrijf ligt in je sterke punten. Door deze verder te professionaliseren kun je je beter onderscheiden en ben je net dat beetje meer, waardoor klanten jou bellen of bij jou binnen komen lopen”, aldus Ries de Jong.

Volgens de juryvoorzitter is Wonnink Zonwering een bedrijf waar de organisatie tot in de puntjes geregeld is. De drie finalisten werden op tien van tevoren vastgestelde criteria beoordeeld.

“Qua professionalisering is het bedrijf vele stappen verder dan de andere twee finalisten”, aldus de juryvoorzitter, die daarbij ook refereerde aan 2003 toen Wonnink Zonwering ook al eens de Zonvakker van het Jaar won. Ries: “Ten opzichte van toen hebben we een extra professionaliseringslag gemaakt.” Ook over de andere twee finalisten was de jury lovend. “Het waren dit jaar drie topbedrijven die in de finale zaten. Het was daardoor ook reuze spannend.”

Op 19 november is de uitslag bekend gemaakt, tijdens de officiële prijsuitreiking in Cinemec Ede.

Voor YouTube impressies klik hier en hier.

Bron: Wonnink Zonwering 

 

Nieuwsoverzicht