Startersnieuws november 2012


Dinsdag 06 november 2012

Geselecteerd uit het KvK Startersnieuws van november 2012:

Nieuwe aanbestedingswet biedt kansen voor MKB
MKB-ondernemers die op zoek zijn naar nieuwe opdrachten kunnen zich binnenkort eenvoudiger inschrijven voor aanbestedingen van overheidsorganisaties. De nieuwe aanbestedingswet moet dit begin 2013 mogelijk gaan maken.
Lees verder

VAR: onmisbaar voor freelancers en zzp'ers
Opdrachtgevers willen zeker weten dat zij een zelfstandige inhuren en niet later alsnog loonheffing moeten betalen. Met een Verklaring Arbeidsrelatie (VAR) krijgen ze die financiële zekerheid. Met een VAR geeft de Belastingdienst namelijk aan hoe ze de inkomsten beoordeelt: als winst uit onderneming, als inkomsten uit dienstverband of als resultaat uit overige werkzaamheden.
Lees verder

Ondanks crisis meer startende ondernemers in horeca
Dat de economische crisis in de regio Amersfoort in het eerste half jaar van 2012 nog steeds voelbaar is, blijkt uit het stijgende aantal opheffingen en dalende aantal startende ondernemers. Dat blijkt uit de Monitor Economische Ontwikkeling (MEO). Uit de MEO blijkt dat in regio Amersfoort vooral in de groothandel en facilitaire diensten het aantal starters is afgenomen. Het aantal starters in de horeca nam juist toe.
Lees verder

Bron: KvK

Nieuwsoverzicht