Volgende stap in ontwikkeling gebied Oude Tempel Soesterberg


Donderdag 06 september 2012

 

Na een periode van intensief overleg en onderhandelingen met de eigenaar van het gebied Oude Tempel, de Steunstichting Zorgcoöperatie Nederland, is overeenstemming bereikt over de gezamenlijke ontwikkeling van het bosgebied achter het kantoor Oude Tempel (voorheen Open Ankh).

Groene woonwijk
Gemeente Soest, de partners in het programma Hart van de Heuvelrug (o.a. gemeente Zeist en provincie Utrecht) en de Steunstichting Zorgcoöperatie Nederland willen van dit gebied in het dorp Soesterberg een prachtig groene, duurzame, kwalitatief hoogwaardige woonwijk maken. De oude lanenstructuur die nog altijd in het gebied te zien is, vormt de basis voor het ontwerp van de nieuwe wijk.

Programma Hart van de Heuvelrug
Dit gebied is onderdeel van de ontwikkelingslocatie ‘Apollo Noord’ in Soesterberg; een project binnen het programma Hart van de Heuvelrug. Soest, de Provincie Utrecht en andere partners werken al jaren samen in het programma Hart van de Heuvelrug om de ruimtelijke kwaliteit van de Utrechtse Heuvelrug te verbeteren. Zo is bijvoorbeeld het terrein van de leegstaande Kodakfabriek gesaneerd en teruggegeven aan de natuur.

Door naast de groene projecten ook woningen te bouwen, kan het programma deze kwaliteitsslag financieren. Eén van die woningbouwprojecten is het Apollo Noord in Soesterberg. Het project bestaat uit de onderdelen Kontakt der Kontinenten, Sauna en Oude Tempel.

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht