Ondernemers laten geld liggen; gratis analyse kostenbesparing


Donderdag 19 juli 2012

Ondernemers zijn zich er vaak niet van bewust dat zij tot wel 40% op hun vaste kosten kunnen besparen. De Kamer van Koophandel signaleert deze trend en speelt hierop in door voor ondernemers in een gratis adviesgesprek de kosten en mogelijke besparingen snel in kaart te brengen. Ondernemers kunnen deze zomer een quick scan laten maken tijdens een gratis adviesgesprek op het Ondernemersplaza.  

Op de vaste kosten zijn vaak aanzienlijke besparingsmogelijkheden te realiseren. Denk hierbij aan de kosten van (mobiele) telefonie, energie, verzekeringen, huur en WOZ. Door het grote aanbod van dienstverleners is het voor ondernemers niet eenvoudig om vast te stellen of en hoeveel zij op deze kosten kunnen besparen. In samenwerking met een partner* biedt de Kamer van Koophandel ondernemers in juli en augustus de mogelijkheid alle kosten en mogelijke besparingen op een rij te zetten. Het spreekuur is interessant voor de gevestigde mkb-ondernemer, die zijn bedrijfskosten graag kritisch tegen het daglicht wil houden.

Indicatie besparing
In een persoonlijk gesprek stellen de adviseurs de huidige financiële situatie van de ondernemer vast. Daaruit volgt een indicatie of er op de vaste lasten kan worden bespaard. Het is niet nodig de jaarcijfers mee te nemen naar het spreekuur. Wel is het handig (kopieën) mee te nemen van facturen/polissen die de ondernemer wil laten scannen of waarvan kostenbesparingen vermoed worden. De gratis adviesgesprekken vinden elke donderdagmiddag plaats in juli en augustus tussen 13.00- 17.00 uur op het Ondernemersplaza van de Kamer van Koophandel in Amersfoort.

Bron: KvK

Nieuwsoverzicht