Herinrichting Rademakerstraat van start


Dinsdag 03 juli 2012

Op woensdag 4 juli om 14.30 uur geven de wethouders Harry Witte en Jannelies van Berkel het startschot voor de herinrichting van de Rademakerstraat in Soesterberg. Het afgelopen jaar is samen met bewoners en ondernemers nagedacht over een nieuwe inrichting van de hoofdstraat van het dorp. Nu gaat het eerste project uit het Masterplan Soesterberg van start.

De wethouders onthullen woensdag met 8 kanonschoten het eindbeeld van de nieuwe inrichting van de Rademakerstraat. De straat ondergaat de komende maanden een grote verandering. De straat krijgt een andere indeling, nieuwe bestrating en straat- en zitmeubilair wordt vernieuwd. De veranderingen moeten zorgen voor een rustiger rijgedrag. De straat krijgt verder brede trottoirs, een vrijliggend fietspad en voldoende parkeerplaatsen.

In het afgelopen jaar is samen met twintig enthousiaste betrokken Soesterbergers in een ontwerpteam gewerkt aan de nieuwe inrichting. In drie avonden zijn vele varianten bediscussieerd. Bewoners en winkeliers gaven onder meer aan dat zoveel mogelijk bomen en parkeerplaatsen behouden moesten blijven.

De veranderingen in de Rademakerstraat worden uitgevoerd in het kader van de uitwerking Masterplan Soesterberg. De vernieuwing van de Rademakerstraat is het eerste project van het Masterplan dat tot uitvoering komt. De straat krijgt na zijn metamorfose een aantrekkelijke en uitnodigende uitstraling. De gemeente gaat er vanuit dat dit een positief effect heeft voor zowel de winkelende bezoeker als de nieuwe winkeliers die zich willen vestigen in Soesterberg.

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht