'Zet vrouwelijke kracht om in succesvol ondernemen'


Dinsdag 29 mei 2012

“Ondernemerschap past goed bij vrouwen. Zij zijn dienstverlenend, kunnen uitstekend luisteren, ook tussen de regels door, en weten dus goed wat de klant wil. Vrouwen kunnen goed schakelen tussen onderwerpen, problemen en niveaus van klanten. Het is dan ook niet gek dat heel veel vrouwen ondernemer zijn.” Aan het woord is Alexandra van 't Geloof van NRJ! spreekster van de bijeenkomst Succes van de ondernemende vrouw op 12 juni van de Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland.

Kracht
Als ervaren onderneemster deelt ze graag haar kennis en kunde met andere vrouwen. “Vrouwelijke ondernemers kiezen vaak heel bewust voor het ondernemerschap op basis van hun talenten en hun kracht”, vertelt Alexandra. “Op 12 juni leer ik vrouwen hoe ze hun kracht kunnen omzetten in gedrag voor elke dag. Ik maak ze bewust van gedragspatronen. Als je die patronen iets bijstelt, wordt het ondernemerschap nog succesvoller en leuker. Wie herkent bijvoorbeeld niet de zin Ik zou nog een cursus nodig hebben voordat ik echt succesvol kan worden. Een cursus is goed, maar verschuil je er niet achter en toon lef in het hier en nu. In de bijeenkomst leer je hoe je reactief gedrag kunt herkennen en omzetten in proactief gedrag. Een ander aandachtspunt is timemanagement. Vrouwen vinden alles belangrijk en urgent waardoor ze focus kunnen verliezen. Daar maken we korte metten mee. Zelfvertrouwen komt ook aan bod. Hoe laat je het groeien en wat hebben jouw klanten daaraan? We laten zien dat we er zijn, gaan mooie prijzen vragen voor onze dienstverlening en trots zijn op de resultaten die we boeken. Daar gaan we mee aan de slag!”

Interactie
Het accent van de bijeenkomst ligt op interactie. Er wordt steeds met tweetallen geoefend. “Ik heb gemerkt dat tijdens deze bijeenkomsten vrouwen heel vrij en open met elkaar praten. Ze delen allerlei tips en ervaringen met elkaar, gunnen elkaar goed ondernemerschap en maken meteen veel contacten. Ik raad deelneemster aan om hun visitekaartjes mee te nemen. En neem gerust een vriendin of collega mee, dan heb je meteen een intervisiepartner”, besluit Alexandra.

Praktische informatie
De bijeenkomst Succes van de ondernemende vrouw vindt plaats op dinsdag 12 juni van 13.30 tot 16.30 uur bij Ondernemersplaza in Amersfoort, Printerweg 6. Alexandra van’t Geloof van NRJ! en de Kamer van Koophandel nodigen vrouwelijke ondernemers van harte uit voor deze inspirerende bijeenkomst. Aanmelden kan via www.kvk.nl/seminargef.

Bron: KvK

Nieuwsoverzicht