Lintje voor oud bestuurslid Soester Zakenkring Aart van 't Net


Woensdag 25 april 2012

Recht door zee en een maatschappelijk betrokken ondernemer. Zo luidt de omschrijving van Aart van 't Net. In paleis Soestdijk werd deze Hilversummer vrijdag al, op de vooravond van het Nederlands Kampioenschap Jachtrijden, geridderd als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Van 't Net kreeg de onderscheiding uit handen van de burgemeester van Hilversum, de heer Pieter Broertjes, omdat hij vele activiteiten verricht nu en in het verleden op maatschappelijke terreinen die ten goede komen aan de samenleving. De Hilversummer, sinds 1965 eigenaar van van het Internationaal Verhuisbedrijf Van 't Net, opgericht door zijn grootvader, zag zijn bedrijf onder zijn leiding sterk groeien. Het behoort nu tot de Nederlandse top vijf van internationale verhuisbedrijven.

Jarenlang bekleedde Van 't Net een bestuursfunctie bij de Soester Zakenkring. Vanuit deze functie heeft hij geruime tijd zitting gehad in het Algemeen Bestuur van de Kamer van Koophandel Gooi en Eemland. Daarnaast was hij ook belast met de portefeuille Ruimtelijke Ordening. Binnen deze portefeuille heeft hij veel verandering teweeg gebracht zoals de verbetering van de Koningsweg, de revitalisering van het bedrijventerrein Soestdijk en mogelijkheden tot bedrijfsvestiging aan de Richelleweg te Soesterberg. Tevens was hij een van de initiatiefnemers van het project Integratie van allochtonen in het bedrijfsleven in de regio Soest.

Een andere passie, de paardensport, leidde tot de oprichting van Manege Eldorado in Soest. Hier heeft hij ervoor gezorgd dat ook gehandicapte kinderen onder begeleiding kunnen paardrijden. Sinds 1979 is Van 't Net lid van de Jachtvereniging Soestdijk waar hij vanaf 1992 de taak van Master op zich heeft genomen. Onder zijn leiding is de jachtvereniging uitgegroeid tot een daadkrachtige, florerende vereniging. Door grote inspanningen en financiële garantstelling voor een nieuw onderkomen voor de jachthonden en hun verzorger heeft de jachtvereniging een pand nabij de Duitse grens kunnen kopen, waar nu een groep levenslustige honden zijn ondergebracht.

Door de verdiensten voor de Jachtvereniging Soestdijk kreeg de Hilversummer al op de vooravond van het Nederlands Kampioenschap Jachtrijden een lintje, nog voor de Lintjesregen van 27 april.

Bron: 't Gooi Dichtblij, onderdeel van de Telegraaf Media Nederland

Nieuwsoverzicht