Ondernemers gezocht voor interviews over mismatch vraag en aanbod arbeidsmarkt!


Dinsdag 24 april 2012

Aankomende zomer brengt de Kamer van Koophandel de Monitor Economische Ontwikkeling regio Amersfoort voor het eerste halfjaar van 2012 uit. Het thema van de monitor zal 'arbeidsmarkt' zijn. De monitor wordt samen met de afdeling Sociale Zaken van de gemeente Amersfoort uitgebracht. Met het thema wordt stilgestaan bij de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Daarbij zal nagegaan worden in hoeverre dit probleem zich (nog) voordoet in de regio Amersfoort, in hoeverre er hiervoor al oplossingen bestaan, en welke oplossingen hiervoor geschikt zijn.

Uitwerking thema: interviews
Het thema wordt uitgewerkt middels een kwantitatieve analyse (data-analyse) en kwalitatieve analyse (interviews). Voor de interviews wil de Kamer van Koophandel graag jullie medewerking vragen, de Kamer is namelijk nog op zoek naar geschikte ondernemers om te interviewen.

Welke ondernemers?
Voor de interviews zijn we op zoek naar ondernemers gevestigd in één van de gemeenten in de regio Amersfoort (Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest of Woudenberg) die:

  • stuiten op de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt.
  • ondernemers die juist absoluut geen problemen (meer) ondervinden met het aantrekken van kwalitatief goede arbeidskrachten (welke methoden, oplossingen hebben zij hiervoor gehanteerd?)

Met name ondernemers met een groot personeelsbestand zijn interessant voor de interviews, omdat ervaring leert dat veelal grote bedrijven met een mismatch kampen.
Natuurlijk zijn MKB-bedrijven met een duidelijk personeelsprobleem ook welkom.  

Reacties
Ik wil jullie vragen binnen jullie achterban na te gaan of er ondernemers zijn die met deze problematiek te maken hebben en bereid zouden willen zijn om hun medewerking ter verlenen.

Graag ontvang ik uiterlijk 7 mei van jullie informatie over bedrijven die mee willen werken aan de interviews, zodat een goed en compleet ontstaat van de problematiek.
Reacties kunnen gestuurd worden naar: Hessel Heins of naar mijn collega Tom Straeter  tom.straeter@kvk.nl

Meer informatie
Meer informatie over de MEO of het onderzoek naar vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kun je ontvangen door contact op te nemen met Tom Straeter: of 036- 524 87 27

Bron: KvK

Nieuwsoverzicht