Einde aan rommelige uitstraling Rademakerstraat


Maandag 27 februari 2012

Op woensdag 29 februari kan iedereen uit Soesterberg de plannen voor de metamorfose van de Rademakerstraat komen bekijken.
's Morgens op de markt in de Rademakerstraat en
's avonds van 19.00 tot 20.30 uur tijdens een inloopbijeenkomst in het Soesterdal, Rademakerstraat 26. 
Daar is ook gelegenheid om op het ontwerp te reageren.

In de uitwerking van het Masterplan voor Soesterberg zijn verschillende projecten beschreven die het dorp een kwaliteitsimpuls geven. De herinrichting van de Rademakerstraat is het eerste project dat wordt uitgevoerd. Het moet een aantrekkelijke winkelstraat worden waar het prettig is om te verblijven. Uitgangspunten waren dat de fietsers er veilig kunnen rijden, er voldoende parkeerplaatsen komen en het groene en historische karakter behouden blijven.

Met een ontwerpteam van bewoners en winkeliers uit de straat is gekeken hoe de nieuwe inrichting van de straat eruit moet komen te zien. In het ontwerp is met alle randvoorwaarden rekening gehouden en het wordt dan ook door een ruime meerderheid van het team gedragen.

De bomen blijven behouden en op meerdere plekken komen bomen in verhoogde bakken. Aan de rommelige uitstraling komt een einde doordat er niet meer schuin wordt geparkeerd, maar recht (haaks). De kleuren van de materialen zijn op elkaar afgestemd en hebben een dorpse en klassieke uitstraling en er zijn geen hoogteverschillen meer tussen fiets- en voetpad en rijbaan. Verder komen er bankjes, ondergrondse vuilcontainers, nieuwe lichtmasten, fietsenrekken en extra ruimte voor horecaterrassen. Dit alles gaat ervoor zorgen dat de Rademakerstraat een mooie en gezellige winkelstraat wordt.

Op 8 maart bespreekt de gemeenteraad het ontwerp in De Ronde. Bij die bespreking worden ook reacties van bewoners meegenomen. Naar verwachting neemt de Raad op 12 april een besluit over het plan. Na het besluit van de gemeenteraad wordt een aannemer geselecteerd en kan de uitvoering beginnen. Naar verwachting is de metamorfose van de Rademakerstraat dit najaar afgerond.

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht