Kamer van Koophandel helpt ondernemers actief met microfinanciering


Woensdag 08 februari 2012

Investeren maakt ondernemerschap mogelijk. Dit kan bij de start van een eigen bedrijf zijn, zoals het huren van een pand of aanschaf van machines of voorraad. Maar ook bij al bestaande bedrijven die willen uitbreiden of innoveren. In deze tijd van economische crisis is het voor veel ondernemers echter lastig om leningen te krijgen. De Kamer van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland (KvK) stimuleert ondernemerschap en zoekt constant naar mogelijkheden om ondernemers verder te laten komen. Ook op financieel gebied. Daarom helpt de Kamer van Koophandel in Amersfoort met microfinanciering. Microfinanciering is een combinatie van kleine kredieten tot € 50.000 en gerichte coaching.

Succesvol ondernemen
“Het mooie van microfinanciering is dat ondernemers die voor een ‘klein’ krediet niet terecht kunnen bij de bank, toch geholpen worden en zo de mogelijkheid krijgen om succesvol te starten”, aldus Freddie Kesteloo, ondernemersadviseur bij de Kamer Van Koophandel Gooi-, Eem- en Flevoland. “Wij helpen ondernemers bij de aanvraag van microfinanciering. Wij zijn de verbindende schakel in de aanvraag en helpen bij de voorbereiding en eventueel met het ondernemersplan. Ondernemers sturen zelf hun aanvraag naar Qredits. Qredits beoordeelt de aanvraag en verstrekt ook het geld. Als Qredits een aanvraag heeft goedgekeurd, komen wij weer om de hoek kijken. Met ons coachingsprogramma IkStartSmart begeleiden wij starters daarna bij hun onderneming.”

Inloopspreekuur in april
De Kamer van Koophandel en Qredits zijn beide partners in Ondernemersplaza. Ondernemersplaza is de nieuwe ontmoetingsplek voor ondernemers in de regio Amersfoort en gevestigd in het pand van de Kamer van Koophandel in Amersfoort, Printerweg 6. Vanaf heden biedt Ondernemersplaza nu dus ook een Microfinancieringspunt. In de maand april houden de KvK en Qredits elke week op dinsdag van 10.00 -13.00 uur een inloopspreekuur over Microfinanciering. Ondernemers uit de regio Amersfoort zijn welkom met al hun vragen over microfinanciering en het coachingstraject.

Voor meer informatie over microfinanciering, de voorwaarden en het inloopspreekuur kijk op www.ondernemersplazaonline.nl of mail naar Mirjam Boode, mirjam.boode@kvk.nl of Freddie Kesteloo, freddie.kesteloo@kvk.nl.
 

Bron: KvK.nl

Nieuwsoverzicht