Raymond Foeken van Foeken Makelaardij stelt zich voor


Donderdag 16 mei 2024

Op deze website de spotlights op een nieuw lid van de Soester Zakenkring. Raymond Foeken is een van de nieuwe jonge leden van de SZK en legt uit waarom hij lid is geworden: ,,Als relatief klein makelaarskantoor is het waardevol om medeondernemers te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen tijdens de vergaderingen en activiteiten van de SZK. De ondernemersvereniging zoals wij die in Soest hebben biedt niet alleen een kans om te netwerken, maar ook om de banden binnen de lokale gemeenschap te versterken. Bovendien vergroot het onze zichtbaarheid en zullen mensen sneller aan ons denken wanneer ze een makelaar of taxateur nodig hebben.”

Raymond startte in 2019 onder de naam Foeken Makelaardij. Het kantoor richt zich op aankoop, verkoop, verhuur en taxaties in de regio Soest, Baarn, Amersfoort en Soesterberg. Het mooie van het makelaarsvak? ,,Het aanvoelen wat een koper of verkoper gelukkig maakt!”

Makelaar en ondernemer zijn, het is een mooie combinatie voor Raymond Foeken (1986). De geboren en getogen Soester is (van moederskant) een telg van de beroemde Taxi-familie Klomp. Overgrootvader Pieter Foeken bestierde Foeken’s Beddenmagazijn, was bijna wethouder en zag een laan naar hem vernoemd, jawel de Foekenlaan. Zelfstandig ondernemen zit de jonge Soester dan ook letterlijk in het bloed en dat was voor hem de motivatie om, na tien jaar ervaring bij andere makelaars, op eigen benen te staan.

,,Met Foeken Makelaardij zitten wij breed in de regio en werken wij voor alle prijsklassen. Naast makelaar voor verkoop en aankoop zijn wij ook inzetbaar als taxateur en wanneer iemand zijn woning wil verhuren dan kunnen wij dat eveneens verzorgen. Bij verhuur moet er namelijk veel geregeld worden en wij weten waar de klant rekening mee moet houden, ook bij tijdelijke verhuur.”

De makelaar die gevestigd is in een fraaie kantoorruimte aan de Beckeringhstraat vindt dat zijn vak meer is dan alleen een huis verkopen of aankopen. ,,Wanneer iemand een flinke tijd lief en leed heeft gedeeld in een huis, dan is het niet vanzelfsprekend dat ik koel en zakelijk dat huis van die mensen verkoop. Elk huis heeft zijn verhaal en dat verhaal hoor ik graag. Persoonlijke aandacht is erg belangrijk in een verkoopproces. Ik neem dan ook alle tijd voor mijn verkopers. Dat is het voordeel van een klein kantoor. Omdat ik geen tien woningen tegelijk verkoop kan ik deze aandacht ook blijven bieden.

Je moet je in de mensen verdiepen en ze begrijpen. Meedenken en meevoelen. Een huis moet een veilige haven zijn. Het geluk daarvan heeft niet te maken met de grootte van een woning. Iemand kan op een flat blijer worden dan in een groot huis. Dat moet je aanvoelen en dat maakt dit vak ook zo mooi. De wensen van onze klant zijn ons uitgangspunt.”

Foeken Makelaardij
Beckeringhstraat 49
035-7850090

www.foekenmakelaardij.nl
info@foekenmakelaardij

Tekst: Peter Beijer

Nieuwsoverzicht