Ice-World International bv

Ice-World International, actief sinds 1992 als producent en leverancier van mobiele ijsbanen, is een oer-Hollands bedrijf dat inmiddels gegroeid is naar een wereldspeler van formaat.
Ice-World  is onder meer bekend van de grootste schaatsbaan ter wereld bij FlevOnice in Biddinghuizen en verhuurt jaarlijks rond de 600 mobiele schaatsbanen via haar dealernetwerk in zo'n 20 landen wereldwijd. Niet alleen in de winter, maar ook 's zomers worden de banen steeds populairder.

Techniek
De opvouwbare baan wordt opgebouwd uit aluminium modules met koelelementen die door middel van snelkoppelingen aan elkaar worden geklikt. Die bouwwijze maakt snel werken mogelijk: een baan van zo'n 600 vierkante meter ligt in een paar uur. Het gepatenteerde systeem is door jarenlange ontwikkeling als enige ter wereld voorzien van een milieugoedkeuring volgens milieunorm ISO 14001.

Energiebewust
Aluminium is een koudegeleider, waardoor het ijs van een constant hoge kwaliteit blijft, de kou snel en direct wordt doorgegeven aan de ijsvloer en er minder energie nodig is. Bovendien liggen de buizen in het water, zodat er geen energie wegvloeit via de koude bodem. Daardoor kan er bij veel hogere temperaturen worden geschaatst en behoort hartje zomer schaatsen zelfs tot de mogelijkheden, ijs is tot 25 graden C gegarandeerd.

Uit onderzoek van TNO en zijn Duitse evenknie TÜV blijkt dat de Ice-World banen qua energieverbruik tot 40 procent zuiniger zijn dan traditionele ijsbanen die met rubber of polyethyleen werken.

Groene stroom
Sinds 2009 koopt Ice-World jaarlijks groene stroom in, van zowel Nederlandse als buitenlandse windmolens. Op die manier compenseren wij al het energieverbruik dat wereldwijd nodig is voor het voeden van onze mobiele ijsbanen.

Assortiment
Naast de tijdelijke ijsbanen in stadscentra in binnen- en buitenland, levert Ice-World ook ijsbanen voor andere doeleinden, zoals een zogenaamd FunTrack, (een schaatspad met verschillende bochten van circa 2 meter breed en 100 meter lang, een FunSlide (glijbaan), een circa 5 kilometer lange mobiele ijsbaan, een 400-meter wedstrijdbaan, een wedstrijdformaat  ijshockeybaan, een wedstrijdbaan voor bandy sport (met de afmeting van een voetbalveld). 

Algemene informatie

HandelsnaamIce-World International bv
AdresWeteringpad 7
Postcode3762 EN
PlaatsSoest

Websitewww.ice-world.com
Telefoonnummer035-5480500
E-mailadresnorbert@ice-world.com

Lidnummer733
KvK-nummer31044396

Postadres

AdresWeteringpad 7
Postcode3762 EN Soest

Sociale Media