Lunchbijeenkomst en thema lokaal zaken doen met de gemeente Soest


Dinsdag 25 april 2023 - 12:00 tot 14:00 uur

Beste leden van de SZK,

Nog maar een week gelden hebben we elkaar ontmoet bij de ALV en nu kunnen we jullie al weer uitnodigen voor de volgende activiteit, een lunchbijeenkomst met als thema “Lokaal zaken doen met gemeente Soest”, met als gastspreker Annemarij Meijerman, senior inkoopadviseur van gemeente Soest.

Datum:               25 april 2023

Tijd:                   12:00 – 14:00 uur

Locatie:              StayOkay Soest - Bosstraat 16, 3766 AG Soest

Het wordt een leuke en leerzame bijeenkomst. Meldt je dus snel aan via deze link https://www.zakelijksoest.nl/aanmelden/781 en benut de mogelijkheid als Soester ondernemer om (meer) zaken te doen met de Gemeente Soest.

Korte toelichting:

Als grootste werkgever binnen de gemeentelijke grenzen van Soest met 275 professionals is gemeente Soest voor veel ondernemers een aantrekkelijke partij om zaken mee te doen. De gemeente Soest koopt jaarlijks gemiddeld voor € 3,6 miljoen in bij Soester ondernemingen. Dit is slechts ca. 15% van het inkoopvolume van de gemeente (als de ondernemingen in de buurgemeenten worden meenemen, is het 33%). Landelijk gezien is dat geen slechte score, maar volgens senior inkoopadviseur van gemeente Soest Annemarij Meijerman, kan het nog echt substantieel omhoog. De professionals bij de gemeente weten niet altijd de weg te vinden naar lokale bedrijven, maar ook de bedrijven weten lang niet altijd dat de gemeente bij hen wil inkopen.

Wist u bijvoorbeeld dat voor Werken en Concessies de gemeente met 1 offerte tot € 150.000 lokaal mag inkopen? En voor Leveringen en Diensten is dat tot € 50.000?

Wij denken dat er nog een flinke slag te maken is bij lokale ondernemers qua kennis op het gebied van inkoop bij de gemeente. Dit evenement is een prachtige gelegenheid voor bedrijven om zich tijdens deze bijeenkomst te laten zien en horen.

Het wordt een bijeenkomst waarbij Annemarij Meijerman aan de hand van stellingen met u als ondernemer in gesprek gaat. Het is dus een mooie gelegenheid om kennis kunnen maken met de inkoper van de gemeente Soest. *)

*) Uiteraard kan de gemeente Soest nooit vooraf toezeggen of het tot zaken gaat komen. Dat hangt uiteraard af of het aanbod van de ondernemer past bij de vraag van de gemeente.

Ik ben erbij

Agendaoverzicht