Nieuws KvK CORONALOKET


Woensdag 07 juli 2021

het complete document vind je: https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_6jul21-def.pdf

Bijgevoegd de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket.

Sinds maart 2020 zijn er regelingen die bedrijven helpen de coronacrisis door te komen. Een aantal daarvan is inmiddels verlopen. Zo vlak voor de vakantie vindt u in deze nieuwsbrief een overzicht met de coronaregelingen vanaf het begin. Vanwege de zomervakantie is dit voorlopig de laatste nieuwsbrief. Mochten er in de vakantie nog belangrijke zaken gebeuren, dan brengen we natuurlijk een extra editie uit.  

De maatschappelijke en economische impact van het coronavirus neemt snel af en de economie herstelt zich. Het gaat ook wezenlijk beter dan vier weken geleden bij de aankondiging van het nieuwe steunpakket werd verwacht. Het kabinet ziet daarin aanleiding om een wijziging te doen in de loonsubsidie NOW. Nu alle bedrijven open mogen, mogen werkgevers in het nieuwe pakket nog een omzetverlies tot maximaal 80 procent opgeven. Met deze NOW-regeling kan een ondernemer het personeel doorbetalen tijdens de coronacrisis. De NOW 3 loopt door tot 30 september 2021 en is ingedeeld in 4 subsidieblokken van 3 maanden. Het UWV voert de regeling uit. Meer info vindt u vandaag in de nieuwsbrief.

Een webshop, een online verkoopplatform of verkoop via social media? Dat heeft een grote vlucht genomen in coronatijd en vanaf mei volgend jaar krijgen deze te maken met een informatieplicht en nieuwe regels voor onder andere reviews, prijzen, aanbiedingen en ‘gratis’ digitale diensten. Lees welke 6 veranderingen er komen en hoe een ondernemer zich hierop kan voorbereiden.

 Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Deze week uitgebreid met maatregelen voor een herstel van de Limburgse economie door regionale ontwikkelingsmaatschappij Liof en een aantal loketten voor heroriëntatie bij gemeenten. En ook weer met de toevoeging van de voorbeelden die VNG bij gemeenten heeft verzameld.

Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

Nieuwsoverzicht