Nieuws KvK CORONALOKET


Dinsdag 29 juni 2021

Bijgevoegd de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket. https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_29jun21_def.pdf

Nederland is sinds afgelopen weekend weer open. Bijna alles kan weer op 1,5 meter en ook worden steeds meer vakantiebestemmingen beter toegankelijk. Dat is goed nieuws om de zomervakantie mee in te gaan. Dat geldt ook voor deze corona nieuwsbrief, want volgende week verschijnt de laatste editie vóór de zomervakantie. Mochten er in de vakantie nog belangrijke zaken gebeuren, dan brengen we natuurlijk een extra editie uit.  

Een bedrijf in zwaar weer maakt een moeilijke periode door. Met wie krijgt de ondernemer te maken en waar is hulp te vinden? Adviseurs kunnen een ondernemer bijstaan met informatie en advies, maar hij of zij kan ook gebruikmaken van organisaties die gespecialiseerd zijn in begeleiden van ondernemers via een begeleidings- of coachingstraject. Tenslotte zijn er financiële en juridische specialisten die kunnen helpen.

In het ‘Eco-systeem Zwaar Weer’ staan al deze partijen in een overzicht bij elkaar, per cluster en onderwerp, inclusief hulpinstanties. Zeker relevant voor u als stakeholder, vandaag in onze nieuwsbrief.

Ondernemers die in het tweede kwartaal van 2021 geraakt zijn door de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen vanaf 25 juni de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL Q2 2021) aanvragen. Het subsidiepercentage is verhoogd van 85% tot 100%. Ondernemers kunnen nu kiezen tussen 2 referentieperioden: het tweede kwartaal van 2019 of het derde kwartaal van 2020. Startende ondernemers die voor 30 juni 2020 zijn ingeschreven in het Handelsregister kunnen daardoor ook TVL Q2 aanvragen. Meer informatie hierover leest u hier.

Met het EK, de Tour en de Olympische Spelen beleven we een enerverende sportzomer. Mede mogelijk gemaakt door innovatieve ondernemers, zoals Martin van der Sluis van PlasmaMade. Zijn luchtreinigingssysteem was aanvankelijk bedoeld om kookluchtjes te verwijderen maar wordt inmiddels ook ingezet om het covid-virus bij grote sportevenementen buiten de deur te houden. Sportploegen als Jumbo-Visma en Team NL gebruiken de luchtreinigers. U leest hier vandaag meer over.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Deze week uitgebreid met het thuiswerkvoucher van provincie Gelderland en de activiteiten van Brabant Leert. En ook weer met de toevoeging van de voorbeelden die VNG bij gemeenten heeft verzameld.

Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

 

Nieuwsoverzicht