Nieuws KvK CORONALOKET


Dinsdag 22 juni 2021

Bijgevoegd de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket.

Nederland gaat weer open. Bijna alles kan weer op 1,5 meter. Vanaf 26 juni is in de retail 1 klant welkom per 5 vierkante meter. Mondkapjes zijn niet meer verplicht en het verbod om alcohol te verkopen na 22.00 uur vervalt. Dat is goed nieuws voor ons land. Maar hoe weet een retailer of zijn bedrijf  coronaproof is en hoe vindt hij of zij de weg in de wereld van coronavoorschriften en -protocollen? Dat leest u vandaag in deze nieuwsbrief.  zie document:  https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_22jun21_def.pdf

Drie speciale coronakredietregelingen kunnen om meer redenen aangevraagd worden door ondernemers: niet alleen om op korte termijn rekeningen te kunnen betalen, maar ook om bijvoorbeeld te investeren in nieuwe apparatuur of hun voorraden aan te vullen. Ook worden de regelingen verlengd tot en met 31 december 2021. Het gaat om de KKC (kredieten tot 50.000 euro), BMKB-C (tot 1,5 miljoen euro) en GO-C (tot 150 miljoen euro). Geïnteresseerd? 

Voor de één is het een manier om met vrienden wat lichaamsbeweging te krijgen, voor de ander een plek om in een ontspannen omgeving te netwerken. De golfbanen in Nederland bedienen een uiteenlopend publiek. Corona hielp golfondernemer Toine Berkelmans, want die sport kon ‘gewoon’ doorgaan. Om potentiële leden te bereiken en zijn coronaklanten te behouden, maakt hij veel gebruik van data. Ook zijn verhaal kunt u vandaag lezen.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Mocht de actualiteit het vragen, dan zullen we natuurlijk een extra nieuwsbrief uitbrengen. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Deze week uitgebreid met initiatieven van de gemeenten Valkenburg aan de Geul en Zwolle. En ook weer met de toevoeging van de voorbeelden die VNG bij gemeenten heeft verzameld.

Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

Met vriendelijke groet,

Rodrique Engering

Lid Raad van Bestuur Kamer van Koophandel

Nieuwsoverzicht