Nieuws KvK CORONALOKET


Dinsdag 01 juni 2021

Geachte relatie,

Bijgevoegd de nieuwsbrief over het KVK Coronaloket.

Het tempo van de versoepelingen van de coronamaatregelen gaat omhoog. Niet alleen de volgende stap in het openingsplan wordt naar voren gehaald, het demissionaire kabinet wil de volgende twee stappen in één keer nemen. Dit werd bekend gemaakt op de persconferentie van afgelopen vrijdag.

De Eerste Kamer heeft ook ingestemd met de Wet Coronatoegangsbewijzen, oftewel de testwet. Met toegangstesten kunnen bepaalde sectoren eerder en ruimer open. Hoe gaat dit in z’n werk? En is een ondernemer verplicht om eraan mee te doen? Een overzicht met antwoorden op de meest gestelde vragen vandaag in deze nieuwsbrief.

We zijn allemaal wel toe aan een feestjes, maar een festivalorganisator staat te popelen om weer te beginnen. Door de coronacrisis was lange tijd onduidelijk wanneer het festivalseizoen van 2021 losbarst. Het demissionair kabinet heeft nu een Garantiefonds evenementen aangekondigd van € 385 miljoen. Wat betekent dit voor een festival? Kan de ondernemer eindelijk beginnen met organiseren? En welke garanties geeft de overheid precies? Ook hierop vindt u in deze nieuwsbrief een antwoord.

Zoals vermeld verschijnt de nieuwsbrief één keer per week. Mocht de actualiteit het vragen, dan zullen we natuurlijk een extra nieuwsbrief uitbrengen. Daarom zowel de cijferbijlage als de regionale initiatieven. De regionale initiatieven zijn opgenomen als bijlage achter de nieuwsbrief. Deze keer ook weer met de toevoeging van de voorbeelden die VNG bij gemeenten heeft verzameld.

Dit kan dienen als inspiratie en mocht u vragen hebben, kunt u contact opnemen met de betreffende gemeente, regio of provincie. We zijn blij dat we iedere week weer nieuwe initiatieven ontvangen en we vragen u dit te blijven delen met ons.

Met vriendelijke groet,

het complete document;  https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_1jun21_def.pdf

Nieuwsoverzicht