Update energietransitie


Woensdag 14 april 2021

Inmiddels hebben diverse ondernemingen gebruik gemaakt van de energiescan. De energiescan geeft een elektronische rapportage over besparings- en opwekmogelijkheden.

Middels social media hebben wij informatie verstuurd om u als ondernemer te wijzen op de financiële voordelen die de energietransitie voor u oplevert.

Gebleken is dat veel ondernemers zelf al het initiatief hebben genomen om aan verduurzaming doen. Er worden grote zonnedaken aangelegd (recent 1300 en zelfs 3800 PV panelen). De ondernemer vindt de besparing en terugverdientijd interessant.

Namens de Soestdijkse Grachten is Bas de Haas samen met de Gemeente Soest de situatie van de zonnedaken in kaart aan het brengen. Daarnaast zijn wij, in overleg met de provincie in overleg met een project/plan subsidie om asbestdaken op te ruimen en te vervangen voor nieuw dak met PV. Wij krijgen vanuit de Regionale Energietransitie informatie over alle PV-bedrijfsdaken . Sinds eind vorig jaar heeft BMO contact met het burgerinitiatief de Energie Coöperatie. Hiermee is BMO een zoektocht begonnen naar bedrijfsdaken met nog meer PV voor het opwekken van energie voor huizenbezitters.

Meer informatie in ons vorig bericht

NB: Voor 2021 hebben wij de beschikking over 26 energiescans

Nieuwsoverzicht