Nieuws KvK CORONALOKET


Dinsdag 09 maart 2021

Inhoudsopgave
• Inleiding
• Vragen en antwoorden KVK CoronaLoket
• Feiten en cijfers
• Goede zaken
• Uitgelicht
• Handige links
• Bijlage: Provinciale en regionale initiatieven
Inleiding
Op verzoek van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, geeft KVK samen met partners invulling aan het CoronaLoket voor ondernemers. Dit loket is bedoeld voor vragen over de gevolgen van het coronavirus voor bedrijven en ondernemers. Het loket is te bereiken via www.kvk.nl/corona en 0800 2117. Het KVK CoronaLoket is telefonisch bereikbaar van 8.30 uur tot 17.00 uur voor ondernemersvragen.
Vragen en antwoorden KVK CoronaLoket
Personeel aannemen tijdens Corona, verstandig?

Ik sta op het punt om een medewerker aan te nemen maar twijfel: wat nou als ik weer moet sluiten en ik deze medewerker moet doorbetalen. Zijn er regelingen die ik dan zou kunnen treffen? Antwoord: Je kan in het contract rekening houden met flexibiliteit zoals met een uitzend- of oproepcontract. Daarnaast zijn er een aantal regelingen voor het aannemen van personeel en voor opleidingen: Personeel aannemen? Vraag subsidie aan (kvk.nl)
Komt groothandel ook in aanmerking voor voorraadsteun?
Ik heb een groothandel die met onverkoopbare voorraden blijf zitten. Winkeliers kunnen indien zij voldoen aan de voorwaarden van TVL ook een vergoeding ontvangen voor hun voorraden. Hoe zit het met het overschot van groothandels waarbij de houdbaarheid van producten gaat verlopen en waarbij (herhaal)orders zijn geannuleerd?
Antwoord: De voorraadsteun is alleen voor detailhandel en in het 4e kwartaal van 2020 was er ook een voorraadsteun voor horecazaken. Alle informatie over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en extra opslagen en tegemoetkomingen lees je hier TVL: aanvragen tot eind juni 2021 (kvk.nl)
Gaat de weekmarkt ook weer open voor non-food?
Ik sta op de (week)markt met kleding. Winkels mogen nu weer mondjesmaat klanten ontvangen. Mogen markten ook weer non-food producten aanbieden? Kan de markthandel ook op afspraak gaan werken via het vier uur van te voren melden via Facebook of via de app?
Antwoord: Helaas. Daar is nog geen ruimte voor in de Tijdelijke regeling maatregelen covid-19, de meeste publieke plaatsen blijven nog gesloten. Dit geldt overigens niet alleen voor de weekmarkt, maar bijvoorbeeld ook voor publieke hondentrimsalons en zonnestudio’s.
Veel gestelde vragen over corona
Dagelijks bellen ondernemers het KVK Coronaloket met vragen over o.a. regelingen, maatregelen en financieringsmogelijkheden. De belangrijkste vragen en antwoorden staan in dit overzicht.

Het complete document kunt u hiier downloaden:https://static.reto.media/zakelijksoestnl/upload-2021/kvk_coronaloket_nieuwsbrief_9mrt21_def.pdf

Nieuwsoverzicht