Week van de omgeving 


Donderdag 26 november 2020

Eind september van dit jaar is de gemeente Soest van start gegaan met de Week van de Omgeving. Een week waarin op verschillende locaties workshops zijn ingericht over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op onze leefomgeving. De onderwerpen variëren van Energietransitie, 'Woonruimte voor jong en oud' tot 'Hoe gaan we om met extremer weer'. Na het aankondigen van strengere corona-maatregelen in diezelfde week, heeft de gemeente de fysieke workshops gecanceld en de helft van de workshops uiteindelijk online voortgezet. Inmiddels worden de laatste digitale workshops afgerond en is ook weer veel waardevolle input opgehaald. 

Internetconsultatie, praat u ook mee?

Maar de gemeente is nog niet klaar! Met de internetconsultatie voor de Omgevingsvisie Gemeente Soest wordt, naast de fysieke en digitale workshops, een platform ingericht waar alle Soesters, Soesterbergers en andere belanghebbenden hun mening kunnen geven over al die onderwerpen die te maken hebben met onze leefomgeving. U kunt stemmen op polls, reageren op stellingen en uw mening achterlaten in een forum. Op deze manier haalt de gemeente zoveel mogelijk input uit de samenleving en maken we écht samen de Omgevingsvisie. Het staat live op https://www.omgevingsvisiesoestensoesterberg.nl/praatmee

Het onderwerp zon- en windenergie krijgt extra aandacht in de campagne. Op het platform voor de Omgevingsvisie vindt u ook de link naar het platform ( http://www.zonenwindsoest.nl ), dat hier speciaal voor is ontwikkeld.

Nieuwsoverzicht