Managen risico's loont voor Soester bedrijven


Donderdag 11 juli 2019

Het managen van risico’s loont voor bedrijventerrein in Soest

SOEST - Verzekeraar Interpolis heeft donderdag 4 juli het bestuur van Stichting Bedrijvenkring Soestdijkse Grachten beloond voor het actief managen van risico’s en het streven naar een veilig bedrijventerrein.

Voorkomen is beter dan genezen. Het bedrijventerrein Soestdijkse Grachten is met haar overkoepelende stichting actief in het managen van risico’s. De inspanningen om de veiligheid van het terrein te optimaliseren hebben aantoonbaar resultaat. Het certificaat KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen) is een aantal jaar geleden al
toegekend aan de Soestdijkse Grachten.

Jacob Post, Risicospecialist Verzekeren van Rabobank Amersfoort Eemland, overhandigde, namens Interpolis, aan penningmeester Arjan Klaver een cheque ter waarde van € 2185,88. De verzekeraar constateerde een minimaal aantal schades en beloont de Soestdijkse Grachten voor een besparing aan schadevergoedingen.

 

Jacob legt uit waarom Interpolis tot deze geste is gekomen:,, Een collectief beveiligd bedrijventerrein is veiliger. Dat zorgt ervoor dat ondernemers prettiger kunnen ondernemen én dat Interpolis minder hoeft uit te keren aan schades”. Naast de cheque biedt Interpolis aan ondernemers op dit bedrijventerrein, en die lid zijn van de Stichting, een korting op de premie voor de gebouwen-, inventaris-, voorraad- en bedrijfs-stagnatieverzekering op de Interpolis Bedrijven Compact Polis® of Zeker In Bedrijf Polis®.

Het bestuur gaat het geld gebruiken om o.a. de energietransitie voor de Soestdijkse Grachten verder vorm te geven. Bijvoorbeeld in het stimuleren van de aanschaf van zonnepanelen die collectief kunnen worden ingekocht, gefinancierd en onderhouden. Daarnaast is het aanleggen van een glasvezelnetwerk, ook een wens van de Stichting.


 

 

Nieuwsoverzicht