Uitnodiging plaatsing helikopter 6 februari


Dinsdag 22 januari 2019

Met de overkluizing van de N237 hebben we de twee delen van het dorp Soesterberg met elkaar verbonden. Op het dek van de overkluizing hebben we bovendien een park ingericht waarmee het dorp een extra (groen)voorziening rijker is geworden: een ‘stepping stone’ tussen het Nationaal Militair Museum / Park Vliegbasis en het dorpshart van Soesterberg. 

Deze plek geven we extra betekenis door de geschiedenis van het dorp te markeren. Dat doen we met een helikopter die de Koninklijke Luchtmacht beschikbaar stelt. Een Alouette III waar het koningshuis altijd mee heeft gevlogen van en naar Soesterberg. De helikopter is na spuitwerk en aanpassingen klaar om het dek te plaatsen. En dit bijzondere moment willen we graag met u delen. 

Uitnodiging
Wij nodigen u daarom van harte uit om dit bijzondere moment bij te wonen op woensdag 6 februari om 13.00 uur. We staan dan voor u klaar met een warme kop koffie of chocolademelk en wat lekkers in een tent bij het vliegdekpark aan de Veldm. Montgomeryweg in Soesterberg. Majoor Valette Jacobs-Kloppenburg - die in deze helikopter heeft gevlogen – draagt het toestel dan officieel over aan burgemeester Rob Metz. En vanuit een speciaal kijkersvak kunt u op veilige afstand aanschouwen hoe de helikopter op de sokkel wordt geplaatst.

Graag tot 6 februari!
Met vriendelijke groet,
Harrie Dijkhuizen
Wethouder Masterplan Soesterberg

Bron: gemeente Soest

 

Nieuwsoverzicht