Gemeentehuis Soest gaat van Energielabel C naar A


Vrijdag 21 december 2018

Op 14 december 2018 heeft CFP Greenbuildings het gemeentehuis doorgemeten en het energielabel A vastgesteld. Door het treffen van energiebesparende maatregelen en het plaatsen van zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis is de energieprestatie van het gemeentehuis twee labelstappen verbeterd, van energielabel C naar A.

De gemeente Soest moet, en wil serieus werk maken van het verminderen van haar CO2-uitstoot. Om deze missie realistisch en haalbaar te maken, vraagt de gemeente ook de komende jaren weer medewerking van inwoners, bedrijven en instellingen uit Soest en Soesterberg.

De gemeente heeft zelf uiteraard een voorbeeldfunctie. Het nieuwe energielabel A van het gemeentehuis is dan ook een opmaat voor het treffen van energiebesparende maatregelen aan de rest van de gemeentelijke en maatschappelijke gebouwen in Soest.

De belangrijkste maatregelen die er vanaf 2016 voor hebben gezorgd dat het gemeentehuis van energielabel C naar A is gegaan, zijn:

- 294 zonnepanelen op het dak;

- optimalisatie van de verwarmingsinstallatie (alles goed ingeregeld);

- 70% LED-verlichting in het gebouw;

- HR++ beglazing toepassen in de trappenhuizen.

Zelf energie besparen?
Wilt u zelf ook aan de slag met het treffen van energiebesparende maatregelen. Kijk dan bij het energieloket van de gemeente Soest via www.energieloket-soest.nl .

Bron: gemeente Soest

 

Nieuwsoverzicht