Dementievriendelijk Soest


Vrijdag 31 augustus 2018

Bezorgdheid

U herkent het vast wel. De oudere dame die haar portemonnee aan u geeft om het benodigde geld er zelf uit te halen…
De man die als jarenlange trouwe klant in uw winkel komt… maar nu drie keer per dag.
De lichtelijk verwarde dame die zonder op het verkeer te letten oversteekt…

Dementie
Een op de vijf mensen krijgt een vorm van dementie. In Soest gaat het momenteel om ca. 1000 mensen. Over 5 jaar is dit aantal met 20 % gestegen en dit loopt zo verder op.
De meeste mensen met dementie wonen thuis en gaan er nog graag alleen op uit, bijvoorbeeld om een boodschap te doen of om iets te regelen. Ook u kunt te maken krijgen met klanten met dementie.Voor mensen met dementie en hun naasten is het belangrijk dat zij zo lang mogelijk veilig en  waardig mee kunnen blijven doen. Als klant in uw winkelcentrum kan dat alleen als u hen daarbij een beetje helpt.

Opdracht
De gemeente Soest heeft zich in haar beleidsvoornemens uitgesproken voor een inclusieve samenleving. Dat betekent dat iedere inwoner, ongeacht een beperking, een leven lang veilig mee kan blijven doen.
Deze opdracht heeft gevolgen voor ons allemaal. Als buurman, als clubgenoot, als winkelier, als ondernemer in Soest en Soesterberg.

Wat kunt u doen?
Wij nodigen u uit om een dementievriendelijke samenleving met elkaar mogelijk te maken.
Dat kunt u doen door alvast eens te kijken op de website www.samendementievriendelijk.nl
Per branche zijn er online trainingen gemaakt die medewerkers kunnen volgen.
Na afronding van een training ontvangt u een sticker met dementievriendelijk logo. Klanten weten dan dat zij bij u GOED geholpen worden.

De uitvoering van een dementievriendelijk Soest is in handen van Ketenzorg dementie Baarn-Soest waar de volgende organisaties in vertegenwoordigd zijn: Gemeente Soest, SWOS, Lyvore, Beweging 3.0, King Arthur Groep, Alzheimer Nederland.

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, neem dan contact met ons op. Frans Anten 06 53 12 77 67 en Pien Krolis 06 51 00 33 21

Nieuwsoverzicht