Algemene Ledenvergadering Soestdijkse Grachten


Zaterdag 19 november 2011

De Algemene Ledenvergadering van de Stichting Bedrijvenkring Soestdijkse Grachten op donderdag 17 november was bijzonder geslaagd.
Ruim 30 bedrijven hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging van het bestuur.

Na een kop soep en ‘aangeklede’  broodjes heette voorzitter Frans Davelaar de leden van harte welkom, in het bijzonder wethouder mevr. Yvonne Kemmerling, bedrijvencontactfunctionaris mevr. Nynke Minkema en Henk van Asch en Paul Martens van de Bedrijven Management Organisatie Soest (BMO-Soest). Vervolgens hield hij een gloedvol betoog over de huidige economische situatie, die ook aan de Soester bedrijven niet voorbij gaat.
Hieraan koppelde hij dat voor de bedrijven op de Soestdijkse Grachten in het jaar 2010/2011 veel is gerealiseerd, mede door het bestuur van de Soestdijkse Grachten en BMO-Soest.

Hierna opende de voorzitter de vergadering.
Alle relevante stukken waren aan de leden gestuurd (zoals de notulen van de Ledenvergadering van 4 november 2010 en de extra Ledenvergadering van 26 januari 2011, verslag kascommissie en financiële zaken, -waaronder de verlaging van de contributie en beveiliging-) en werden zonder commentaar akkoord bevonden door de aanwezigen.

Daarna stelden de bestuursleden zich voor en vertelden wat hun taak binnen het bestuur is:

  • Peter van Asch van Bouwbedrijf Peter van Asch: evenementen (Kunstroute Soest op De Grachten en een nog te realiseren evenement op Soestdijk);
  • Marc Beijer van Beijer Transport en Containerbedrijf: secretaris en Bedrijven Platform Duurzaamheid;
  • Jan Bodewes van Bodwes Soest: penningmeester, commissie beveiliging en werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen (KVO-B);
  • Remco de Hiep van Reto Internetburo: communicatie, waaronder de website zakelijksoest.nl;
  • Jan van de Vries  van De Vries Haardengroep: commissie beveiliging;

Tenslotte hield Ronald Wolthuis de aanwezigen een spiegel voor over de dagelijkse werksituatie met het ‘Theater van het dagelijkse leven’.
Dit was levendig, geanimeerd, onderrichtend en doorspekt met humor, waar iedereen zichzelf in terug kon zien.

Met een borrel in de hand werd gezellig nagepraat door de ondernemers.

Nieuwsoverzicht