Eurotape plaatst 600 zonnepanelen


Maandag 30 juli 2018

Eurotape
Als producent van kleefstoffen en zelfklevende medische hulpmiddelen die aangebracht worden op herbruikbare afdekmaterialen voor in de operatiekamer, zijn wij een grootverbruiker van energie. Om onze kleefstoffen te kunnen produceren en te coaten worden deze elektrisch verwarmd, dit vergt veel energie. De kleefkracht van de moederrollen vraagt, voor verdere bewerkingsprocessen, om machines met krachtige motoren. Ook deze processen vergen veel energie.

Eigen energie opwekken
Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Zo zijn wij vorig jaar helemaal overgestapt op LED verlichting. In onze productieruimtes zijn 600 conventionele TL buizen vervangen door nieuwe energiezuinige LED buizen en in het kantoorgedeelte zijn alle 400 halogeen spots vervangen door LED lampen. Dit jaar hebben wij, om nog meer bij te dragen aan een beter milieu, ervoor gekozen om onze eigen energie op te wekken door zonnepanelen, 600 zonnepanelen welteverstaan!

Bedrijvigheid bij plaatsing
De grote bedrijvigheid die er in de afgelopen weken heerste rondom ons Eurotape gebouw op het bedrijventerrein De Soestdijkse Grachten in Soest, zal u vast niet ontgaan zijn. Het moment was namelijk daar!
De 600 zonnepanelen werden geleverd in 24 grote pallets van ieder 500 kg. Deze moesten allemaal met een telescoopkraan op het dak gehesen worden. Dit was een hele onderneming, vooral omdat de telescoopkraan niet direct naast ons gebouw kon staan en de straat zelfs tijdelijk moest worden afgezet om dit allemaal mogelijk te maken.
Inmiddels zijn alle 600 panelen geplaatst en zijn er kilometers kabel getrokken om de panelen te verbinden met drie grote omvormers.
Om de stroom van deze omvormers veilig naar het stroomnet en naar onze machines te leiden zijn er kabels ter dikte van een stevige pols gelegd.

Trots
Wij zijn er trots op dat we per jaar ca. 120.000 kW aan stroom gaan opwekken. Dit komt overeen met het verbruik van ongeveer 35 huishoudens.

Bron: Eurotape

Nieuwsoverzicht