Soestdijkse Grachten ontvangt een bijdrage van Interpolis


Dinsdag 17 juli 2018

Het managen van risico’s loont voor bedrijventerrein De Soestdijkse Grachten

Verzekeraar Interpolis heeft dinsdag 10 juli het bestuur van Stichting De Soestdijkse Grachten, het parkmanagement beloond voor het actief managen van risico’s en het inzetten op een veilig bedrijventerrein.

,,Daar zijn we toch voor verzekerd?” Dat is vaak de eerste reflex wanneer zich schade aandient bij een onderneming. Vooropgesteld: het is nooit prettig wanneer een bedrijf getroffen wordt door bijvoorbeeld brand of een inbraak. Dat de verzekering de schade vergoedt is prettig. Het bedrijf kan weer verder. Maar de stagnatie van de organisatie en de fysieke maar ook de emotionele schade zijn vervelend.

Voorkomen is daarom nog altijd beter dan genezen. Het bedrijventerrein de Soestdijkse Grachten is met haar overkoepelende stichting actief in het managen van risico’s. De inspanningen om de veiligheid van het terrein te optimaliseren hebben aantoonbaar resultaat. Het certificaat KVO-B (Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen) is een aantal jaar geleden al toegekend aan de Soestdijkse Grachten.

Jacob Post, Risicospecialist Verzekeren bij Rabobank Amersfoort Eemland,  overhandigde, namens Interpolis, aan voorzitter Remco Dorrestijn een cheque ter waarde van € 4.126,60. De verzekeraar constateerde een minimaal aantal schades en beloont de Soestdijkse Grachten voor een besparing aan schadevergoedingen.

Alle betrokken partijen profiteren van veilig ondernemen
Jacob legt uit waarom Interpolis tot deze geste is gekomen: ,,Een collectief beveiligd bedrijventerrein is veiliger. Dat zorgt ervoor dat ondernemers prettiger kunnen ondernemen én dat een verzekeraar minder hoeft uit te keren aan schades. Deze cheque is een blijk van waardering voor de inspanningen die het bestuur en het parkmanagement verrichten om tot een goed georganiseerd en veilig bedrijventerrein te komen. Daarnaast biedt Interpolis aan ondernemers op dit bedrijventerrein, en die lid zijn van de Stichting, een korting tot 15% op de premie voor de gebouwen-, inventaris-, voorraad- en bedrijfsstagnatieverzekering  op de Interpolis Bedrijven Compact Polis®.”

Voorzitter Remco Dorrestijn is blij met de waardering van Interpolis. De preses van Stichting Bedrijvenkring De Soestdijkse Grachten laat weten: ,,Wij hebben ons de afgelopen jaren ingezet voor een schoon, modern en veilig terrein waar ondernemers met verschillende bestemmingen en milieuklassen hun bedrijf kunnen laten groeien. Nog teveel ondernemingen op de Soestdijkse Grachten zijn geen lid van onze stichting. Dit is wellicht de keerzijde van het succes. Er gaat (te) weinig fout op het terrein.”

Om optimaal te profiteren van het de slag- en organisatiekracht van Stichting De Soestdijkse Grachten doet Dorrestijn dan ook een oproep op de collega-ondernemers die nog geen lid zijn. ,,Voor veel ondernemers is hun bedrijf, het pand en de grond hun pensioeninvestering. Voor een bescheiden bijdrage is je onderneming al lid van onze stichting. Het lidmaatschap kan je beschouwen als onderhoud in je investering. Bij een slechte organisatie van het bedrijventerrein verpaupert het terrein en dit straalt uit naar alle bedrijven en mensen die op het terrein werken. Solidariteit is belangrijk in het succes van ons bedrijventerrein. We hebben een van de beste en veiligste bedrijventerrein en dat willen we graag zo houden. Wij zijn blij dat Interpolis en de Rabobank onze inspanningen belonen en als partner ons op deze wijze helpen bij het realiseren van onze doelstellingen.”

Foto: vlnr.: Henk van Asch (BMO Soest), Wilko van Dorresteijn, Remco van Dorrestijn, Remco de Hiep, Arjan Klaver (bestuursleden), Jacob Post (Rabobank Amersfoort Eemland).

Tekst en foto: Peter Beijer
http://www.woordvaardig.nl/

Nieuwsoverzicht