Kunstroute Soest Stopt


Donderdag 28 juni 2018

Beste ondernemers die deelnamen aan de Kunstroute Soest,

Misschien heeft u vorige week gelezen in de Soester Courant en Soest Nu gelezen dat de organisatie van de Kunstroute ‘Kunst en Bedrijven’ Soest op het bedrijventerrein de Soestdijkse Grachten, deel De Grachten, na 12 keer stopt met het organiseren van dit prachtige, sinds 2015 2-jaarlijkse evenement! Helaas!

In vogelvlucht
In 2003 was de eerste Kunstroute; toen begon men met 12 bedrijven en 16 kunstenaars. Er kwamen in het eerste jaar 750 bezoekers langs. Het laatste jaar (2017) kon gerekend worden op ruim 50 kunstenaars, 30 deelnemende bedrijven en een recordaantal van 4000 bezoekers!
De Kunstroute was een manifestatie waar u als bedrijf de kunstenaars de mogelijkheid bood om in de grote verscheidenheid aan ruimtes te exposeren. Het publiek maakte zo op een laagdrempelige manier kennis met kunst en het Soester bedrijfsleven. De combinatie van verschillende vormen van kunst in diverse bedrijfsruimtes leverde altijd weer een uniek beeld!
In 2015 werd besloten de Kunstroute eens in de twee jaar te laten plaatsvinden. In datzelfde jaar sloot het Cultuurfestival zich aan bij de Kunstroute. Ook deze samenwerking wierp haar vruchten af. Beide organisaties profiteerden op die manier van elkaars publiek.

Waarom dan toch stoppen?
Het was en is geen eenvoudige klus voor vrijwilligers om zo’n groot evenement voor één middag te organiseren. Voor u als bedrijf werd het steeds bewerkelijker om een heel weekend open te zijn. Immers, op maandag moet iedereen gewoon weer aan het werk en moeten de ruimtes vaak weer ‘omgebouwd’ worden voor dagelijks gebruik.
Bijna alle vrijwilligers en ook de bedrijven hebben te kennen gegeven zich, om uiteenlopende redenen, niet meer beschikbaar te zijn in de werkgroep. Evenals diverse kunstenaars vinden het te zwaar worden om voor één middag een expositieruimte in te richten.

Dankuwel
Met elkaar hebben wij ons gedurende die vele jaren met hart en ziel ingezet om de Kunstroute een festijn te laten zijn!
We danken u voor uw gastvrijheid, assistentie aan kunstenaars en hulp bij bijzondere activiteiten en de financiële steun.

Wij zullen u missen!
Namens de werkgroep Kunstroute ‘Kunst en Bedrijven’ Soest teken wij.

Met vriendelijke groet,
Anita Vreugdenhil
Dita Valkenet

PS: De Stichting Cultuurfestival gaat vooralsnog wel door en is op zoek naar een nieuwe formule.

 

Nieuwsoverzicht