Schrijf in voor de Drakenbootrace op de Eem bij de Kleine Melm op 29 september


Maandag 30 april 2018

Na een succesvolle Drakenbootrace in 2017 gaan we dit jaar op zaterdag 29 september weer naar De Kleine Melm voor een fantastisch evenement, de Drakenbootrace Soest 2018!

Een sportief evenement dat spanning, gezelligheid, teambuilding en netwerken combineert. De Drakenbootrace Soest wordt georganiseerd door de Rotaryclub Soest-Baarn en is het spektakel in 2018 dat je niet wil missen. Niet alleen voor de onvergetelijke dag, maar ook voor de goede doelen die met de opbrengst worden gesteund, waaronder Stichting ZoalsJan. Deze stichting zet zich in om ALS-patiënten te helpen met hulpmiddelen die zij nodig hebben om zolang mogelijk comfortabel in huiselijke kring te verblijven.

Hoe werkt het?
In China is een drakenbootrace een eeuwenoud, traditioneel volksfeest met een openingsceremonie en spannende races. Drakeboters worden in China gezien als helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn.

Wij gaan met elkaar de strijd aan over 200 meter in teams van negen personen. De drakenbootteams kunnen bestaan uit een groep collega’s, vrienden en/of familie. De trommelaar zal zijn/haar acht sportieve teamgenoten in de 12,5 meter lange drakenboot aansturen om zich met volle overgave in het juiste ritme in te zetten. Samenwerking is essentieel om snel over de finish te komen. Varen in een drakenboot vereist natuurlijk wel enige handigheid. Daarom zorgt een professionele stuurman of -vrouw ervoor dat de boot op koers blijft. Je hoeft dus geen ervaring te hebben om deel te kunnen nemen.

Voor de website, uitgebreide informatie en het inschrijfformulier, klik hier.

 

 

Nieuwsoverzicht