Uitnodiging di. 24 april: informatiebijeenkomst Bewust Wonen Soest


Dinsdag 27 maart 2018

Beste ondernemer,

De gemeente Soest gaat in mei 2018 van start met de campagne Bewust Wonen Soest. Het doel van deze campagne is om inwoners bewust te maken van de mogelijkheden om comfortabel en veilig zelfstandig te wonen. Atrivé is gevraagd om deze campagne te begeleiden in opdracht van de gemeente Soest.

Aanpak Bewust Wonen Soest
Inwoners, met name senioren, worden bewust gemaakt om na te denken over de vraag: wil en kan ik in de toekomst in mijn huidige woning blijven wonen of is het beter om te verhuizen? Als ik wil blijven wonen, welke mogelijkheden zijn er dan om mijn woning aan te passen? Bijvoorbeeld: verlagen van drempels, betere houvast bij de trap, verlichting of het aanpassen van de badkamer en het toilet.

Wij starten deze bewustwordingscampagne in de wijken ’t Hart en Soestdijk. De campagne bestaat uit verschillende onderdelen, waaronder een website (www.bewustwonensoest.nl) die nu ontwikkeld wordt, het beschikbaar stellen van de blijverslening, een informatiemarkt en huisbezoeken door vrijwillige adviseurs via de SWOS. Deze adviseurs geven mensen persoonlijk woonadvies op maat. De informatiemarkt, tevens aftrap van de campagne, vindt plaats op woensdag 23 mei van 15.00 tot 20.30 uur (Prins Willem Alexanderschool,
Beetzlaan 48). Binnen de campagne Bewust Wonen Soest is ook aandacht voor duurzaamheid in samenwerking met Energie Actief Soest.
Voor aannemers, bouwbedrijven, installatiebedrijven, klusbedrijven en bouwmarkten organiseren wij een informatiebijeenkomst op dinsdag 24 april van 19.30 tot 21.00 uur (gemeentehuis Soest, Raadhuisplein 1). Wij nodigen u hiervoor van harte uit. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de aanpak van de campagne en gaan wij graag met u in gesprek over uw rol bij de campagne. Denk daarbij aan deelname als standhouder aan de informatiemarkt, bekendheid geven aan de campagne en producten via uw advisering aan uw klanten of -indien relevant- in uw winkel / folder.
Onderdeel van de campagne is het aanbieden van een huisbezoek. Een vrijwilliger geeft hierbij tips over mogelijke woningaanpassingen en geeft aan bij welke bedrijven een inwoner terecht kan voor verdere informatie en uitvoering van de maatregelen.

U kunt u voor deze bijeenkomst aanmelden via info@atrive.nl (onder vermelding van Bewust Wonen Soest, uw naam en de naam van uw bedrijf).
Voor vragen naar aanleiding van deze uitnodiging kunt u contact opnemen met Anita Lahuis van Atrivé, telefoonnummer (030) 693 60 00 of e-mail a.lahuis@atrive.nl.

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs.
Met vriendelijke groet,
Anita Lahuis (Atrivé) Mattijs de Jongh (gemeente Soest)
Tel: 030-6936000 Tel. 035 - 6093467

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht