Toekomst Soesterberg in animatiefilm


Vrijdag 23 maart 2018

Circa 30 leden van ONS waren donderdag jl. aanwezig bij een netwerkbijeenkomst van ONS Netwerk Soesterberg in Dorpshuis De Linde. De avond stond in het teken van de diverse -ook gerealiseerde- (bouw)plannen en in en rond Soesterberg.

Reinier Kalt van de gemeente Soest lichtte aan de hand van een YouTube drone filmpje een en ander op duidelijke wijze toe en gaf antwoord op gestelde vragen.
 

Op 19 januari schreef het AD/Amersfoortse courant over Soesterberg het volgende:

Hoe Soesterberg er over een paar jaar uitziet, als alle maatregelen uit het Masterplan zijn uitgevoerd, is sinds 19 januari te zien op een animatiefilm die de gemeente Soest op YouTube heeft gepubliceerd.

Meest opvallende punten daarin zijn de nieuwe Pleisterplaats die er nog moet komen en de woonwijk Soesterberg-Noord, die nu op stapel staat. Alleen de woningen op de vliegbasis staan alleen nog als een grove schets ingetekend.
Het nieuwe park dat op het tunneldek komt, de nieuwe woonwijk op het Evenemententerrein, de tunnel en de oostelijke ontsluitingsweg zijn al te zien in de animatie.

Wethouder ruimtelijke ordening Janne Pijnenborg (Soest 2002): ,,Toen ik bijna drie jaar geleden aantrad als wethouder had ik niet gedacht dat we al zover zouden zijn. Het gaat om ingewikkelde, complexe problemen waarmee lange procedures gemoeid zijn.''

Bewoners van Soesterberg-Noord hebben de film woensdagavond voor het eerst gezien. Op enkele bewoners na reageerde de straat positief op de plannen voor de bebouwing van het voormalige terrein van Hypsos en het terrein van De Ridder, dat binnenkort vrijkomt. De aanvankelijke bezwaren tegen een flatgebouw van 7 hoog zijn weggenomen door een alternatief te maken waarin bouwblokken van 7, 5 en 3 hoog naast elkaar worden gezet. Door parkeren ondergronds te plannen voor deze flats is er meer ruimte voor groen. Ook langs de Montgomeryweg komt meer groen. 'Soesterberg, de groene baan' is dan ook het motto van het logo van het Masterplan, met een verwijzing naar de voormalige landingsbaan van de oude vliegbasis Soesterberg.

Bron: tekst ad.nl/amersfoort

Nieuwsoverzicht