Feestelijke opening dorpspark Soesterberg


Woensdag 31 januari 2018

In onze vorige informatiemail riepen we Soesterbergers op om een naam te bedenken voor het nieuwe dorpspark op het dek over de N237. We kregen 145 reacties waaruit we een passende – nog even geheime – naam hebben gekozen. Met deze mail willen we u graag uitnodigen voor de feestelijke opening van dit park op dinsdag 13 februari tussen 16.00 en 17.30 uur.

Park gezamenlijk openen
We openen die dag samen met inwoners en aannemer KWS Infra het gloednieuwe dorpspark in Soesterberg. Er is muziek, warme chocolademelk en erwtensoep. Alle inwoners van Soesterberg zijn van harte welkom. Om 16.30 uur onthullen we de door inwoners bedachte naam van het nieuwe park. Ook is er een prijsuitreiking van de kleurwedstrijd voor Soesterbergse basisscholen.

Natuur uit Park Vliegbasis het dorp in
De afgelopen maanden heeft KWS Infra in opdracht van ons een nieuw park aangelegd op de overkluizing. Met o.a. heide, bosbessen, jeneverbessen, rododendrons, berken, grove den en krenteboompjes halen we de natuur uit Park Vliegbasis een stukje het dorp in. Ook is er een speelplek voor kinderen en liggen wandelpaden door het parkje.

Verleden van Soesterberg
De inrichting verwijst ook op verschillende manieren naar het bijzondere verleden van Soesterberg. Zo zijn er informatieborden over de Wegh der Weegen en Soesterberg als ‘Vliegdorp’, heeft het speeltoestel de vorm van een vliegtuig en komt in de loop van 2018 nog een Alouette III helikopter bij de kop van het park aan de Veldmaarschalk Montgomeryweg te staan. De Stichting SAM is ook nog druk bezig met een monument dat herinnert aan de aanwezigheid van de Amerikanen in het dorp. 

Prijsuitreiking kleurwedstrijd
Aannemer KWS Infra heeft voor de basisscholen in Soesterberg een kleurwedstrijd georganiseerd. Omdat er in het park ook een mooie speelplek is aangelegd, wilde KWS kinderen graag betrekken bij de opening van het park. Na de onthulling van de naam van het nieuwe park maakt KWS de winnaars van de kleurwedstrijd bekend. 

We kijken ernaar uit om de opening van dit nieuwe dorpspark in Soesterberg samen met u te vieren. Graag tot 13 februari!

Met vriendelijke groet,
Projectteam Soesterberg

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht