Reinigen riolering in Overhees en de Koningsweg


Donderdag 25 januari 2018

Vanaf maandag 5 februari wordt het rioolstelsel in Overhees en de Koningsweg gereinigd. Het riool wordt gereinigd en nagekeken op gebreken en obstakels worden verwijderd. De werkzaamheden duren, afhankelijk van de weersomstandigheden, ongeveer twee maanden. 

Rioolreiniging en -inspectie
Vandervalk+degroot reinigt en inspecteert de komende periode in opdracht van de gemeente Soest een gedeelte van het ondergrondse (hoofd) rioolstelsel. Een aantal rioleringen wordt ook van binnenuit gerenoveerd.

Verkeer
Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer enige hinder ondervinden, omdat de vrachtauto’s waarmee gereinigd wordt, midden op straat of op het fietspad staan. De verblijftijd boven de put is kortstondig (10 tot 20 minuten). Werkzaamheden in drukke straten worden buiten de spits en onder begeleiding van verkeersregelaars uitgevoerd. De werkzaamheden bij winkelgebied Tamboerijn zijn op maandagochtend.

Nachtwerk
Om zo min mogelijk overlast voor het verkeer te veroorzaken wordt het riool in de Koningsweg in de avond/nacht schoongemaakt. Tijdens het nachtwerk is de Koningsweg in één richting afgesloten en wordt de bus omgeleid.

Wat merken inwoners van de werkzaamheden?
Meestal merken inwoners weinig tot niets van de werkzaamheden. Tijdens de werkzaamheden kan men toilet, douche of wasmachine gewoon gebruiken. Tijdens de daadwerkelijke reinigingswerkzaamheden binnen ongeveer 50 meter van de woning kan het gebeuren dat bij wastafels of gootstenen water opborrelt. Dit ontstaat door luchtverplaatsingen in het hoofdriool. Hierdoor kan incidenteel enige geuroverlast ontstaan.

Tips om geuroverlast op te lossen

1.    Laat, bij constatering van geuroverlast, even leidingwater door de wastafel, gootsteen of douchebak stromen

2.    Houd ten tijde van de reiniging de WC deksel gesloten.

Voor meer informatie en het stellen van vragen zie: http://soest.valkdegroot.nl.

Bron: gemeente Soest

Nieuwsoverzicht