Finalisten Het Beste Ondernemersidee van Soest bekend


Donderdag 05 oktober 2017

Op woensdag 11 oktober vindt het 6e ondernemerscongres van Soest plaats in restaurant De Soester Duinen. Voor de derde keer op rij is Het Beste Ondernemersidee van Soest onderdeel van het programma. De jury heeft drie podiumkandidaten geselecteerd uit de inzendingen. Tijdens het congres kiest het publiek de winnaar.

Genomineerden
De top drie kandidaten zijn:
·         'Van Bak naar Zak' van Jan de Vries, Joop Verhoef en Erica Heijkoop
·         ‘Herenboeren Soest e.o.’ van Jeroen Meeder en Rien Hazeleger
·         ‘FunkBra’ van Anita Schimmel

Pittige selectie
De jury – bestaande uit drie Soester ondernemers, een vertegenwoordiger van Rabobank Amersfoort Eemland en de secretaris van de Soester Zakenkring - is enthousiast over de ingezonden ideeën. “Veel van de ideeën zijn uniek, verrassend en nieuw voor Soest. Ook de kwaliteit is hoog. Dat maakt onze taak best moeilijk”, aldus juryvoorzitter Paul Martens. Aan het einde van de zomer heeft de jury een selectie gemaakt uit de ingediende ideeën, de beste en meest originele ideeën zijn doorgegaan naar de volgende ronde. De indieners hebben hun idee vervolgens mogen pitchen voor de jury. Daaruit heeft de jury een top drie geselecteerd die zich op het podium van het ondernemerscongres gaat presenteren. De ruim 200 aanwezige ondernemers kunnen vervolgens met hun smartphone stemmen wie de winnaar wordt.

Avond vol verhalen
Ook dit jaar organiseert de gemeente Soest dit congres samen met de Soester Zakenkring. Het thema van de avond is Ondernemer + Succes = Verhaal. Kim-Lian van der Meij is de avondvoorzitter van het congres. Zij neemt de aanwezigen mee in de verhalen van Soester ondernemers. Rik Jacobs, oprichter van het bedrijf NextDent uit Soesterberg en Maarten Buitenhuis, eigenaar van Tachyon Motorsport en Tachyon Engineering uit Soest vertellen hun verhaal in een vraaggesprek met Kim-Lian. Verder is er uiteraard ruimte om te netwerken.

Bron: gemeente Soest/Soester Zakenkring

Voor het artikel van Melissa Hofland in de Soester Courant van 4 oktober, klik hier
 

Nieuwsoverzicht