Eerste KVO-ster voor winkelcentrum Soest-Zuid


Woensdag 27 september 2017

Op donderdag 28 september ontvangt Winkelcentrum Soest-Zuid de eerste ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Burgemeester Rob Metz zal de tegel met daarop het bewijs van het behalen van deze ster overhandigen aan dhr. A. van de Graaf (voorzitter van de KVO werkgroep Soest-Zuid) waarna deze in grond gelegd wordt. 

De gemeente, ondernemersvereniging, brandweer, politie en de eigenaar van het winkelcentrum trekken samen nauw op in het schoon, heel en veilig maken (en houden) van winkelcentrum Soest-Zuid. Met als resultaat deze 1e ster. Door de tegel kan iedere bezoeker zien dat het winkelcentrum zich inspant voor een veiliger winkelgebied.

Veiligheid staat voorop
Helaas worden ondernemers vaak geconfronteerd met schade door criminaliteit en overlast. Het CCV heeft hier een antwoord op: het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Door samenwerking en het maken van concrete afspraken tussen gemeente, ondernemers, politie en brandweer, wordt de criminaliteit verminderd. Tegelijkertijd wordt het gevoel van veiligheid onder het winkelend publiek vergroot.

Burgemeester Rob Metz: “Binnen een jaar na het ondertekenen van het convenant is het Soest-Zuid gelukt om de eerste ster te behalen. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de nauwe samenwerking tussen de partners. Op naar de tweede ster!”

Over het keurmerk
Het doel van het keurmerk is criminaliteit en overlast te verminderen, door regelmatig overleg tussen eerder genoemde partijen en heldere afspraken met elkaar te maken. Het keurmerk bestaat sinds 2003. Sinds 1 januari 2013 is de procesbegeleiding van Keurmerk Veilig Ondernemen als nieuw onderdeel bij het CCV ondergebracht.

Nieuwsoverzicht